Den 6. oktober åpner vi dørene til den niende utgaven av Torpkonferansen. Sammen med dyktige foredragsholdere skal vi dele fersk innsikt, rette blikket fremover og ikke minst sørge for godt påfyll av inspirasjon. Den røde tråden for årets konferanse er bærekraft og ansvarlighet under temaet «Drivkraft 2022».
Lunsj og registrering starter kl 11.30. Faglig program begynner kl 13.00 i Parksalen.
Pris for medlemmer i SNF: kr 2 500,- Pris for ikke-medlemmer: kr 3 500,-
Prisen inkludere lunsj ved ankomst, taste break, middag med vinpakke, faglig innhold og underholdning. Påmeldingsfrist er 1. oktober, avmelding etter denne dato refunderes ikke.
PÅ SCENEN FÅR DU HØRE:
Simon Nitsche – konferansier
Simon er utflyttet sandefjording som vi de siste årene har blitt kjent med stivpyntet gjennom TV 2 Sporten og som vinner av Skal vi danse 2021. Men du skal ikke skue hunden på hårene – denne unge mannen er svært allsidig! Han har en sjarme, en humoristisk sans og en lekenhet som får de fleste til å trekke på smilebåndet. Simon er et programledertalent, en manusforfatter og en humorist som kun er i startgropa av en spennende underholdningskarriere.
Sofie Høgestøl, UiO Norge, Europa og verden i 2022
Sofie Høgestøl er jurist, kjent for de fleste som USA-kommentator på̊ NRK. Høsten 2020 dekket hun valget i USA hvor hun imponerte med sin gode formidlingsevne og loset seerne gjennom valget på̊ en forståelig måte. Sofie har en spennende og unik bakgrunn. Hun har en doktorgrad fra Norsk Senter for Menneskerettigheter, og har studert ved prestisjefulle Georgetown og London School of Economics. Hun er førsteamanuensis ved UiO. I 2021 kom hun på Kapital sin 40 under 40 liste.
Gry K. Langbakk, Innovasjon Norge Anniken Fægri Damm-Larsen, Innovasjon Norge En samtale om: Innovasjon Norge sine erfaringer fra bærekraftsarbeidet i Vestfold og Telemark med fokus på lokale eksempler
Gry K. Langbakk er programansvarlig for grønn omstilling og vekst i Innovasjon Norge, og koordinerer samarbeidet for virkemiddelapparatet på vegne av Innovasjon Norge. Gry har passion for store, norske bærekraftige industriprosjekter som akselererer den grønne omstillingen.
Anniken F. Damm-Larsen er regiondirektør for Innovasjon Norge sitt kontor i Vestfold og Telemark. Hun jobber for at næringslivet i regionens 23 kommuner skal kunne ta ut sitt potensiale. Anniken mener vi må bli enda flinkere til å heie på hverandre, og tørre å utfordre oss til å vokse internasjonalt, samtidig som vi viser oss frem. «Syns du ikke, så fins du ikke!»
Frida Ottesen, foredragsholder, blogger og kunstner En dråpe i havet
Frida Ottesen var i 2014 med som deltager i Aftenpostens prisbelønte dokumentarserie "Sweatshop - Dødsbillig mote", hvor hun fikk oppleve tekstilindustriens skyggesider på nært hold i møte med tekstilarbeidere i Kambodsja. I etterkant av reisen har hun jobbet aktivt for å skape bevisstgjøring rundt temaene bærekraft- og etikk. Klodens velvære er Fridas drivkraft, og i dag jobber hun som seminarholder, blogger og kunstner, og ønsker å bruke sin stemme til å skape positive ringvirkninger. Alle kan gjør noe, sammen gjør vi en forskjell.
Kjell Terje Ringdal, Høyskolen Kristiania og fagbokforfatter Fornuftens falitt i klimakampen – om retorikk, språk og storrøykeren onkel Odd
Kjell Terje Ringdal er utflyttet sandefjording. Han er en av Norges mest erfarne foredragsholdere innen kommunikasjon, retorikk og påvirkning og brukes som ekspert for blant annet NRK, TV2 og Aftenposten. Han er leder for de årlige Washington-seminarene og retorisk rådgiver for politikere, næringslivsledere, idrettsstjerner og forfattere. Han har Master i retorikk og massekommunikasjon, og er forfatter av «Kunsten å overbevise» og «Vel talt».
Aiman Shaqura, Shaqura AS Norge er verdens enkleste land å lykkes i?!
Aiman Shaqura kom til Norge som flyktning fra Palestina etter å ha vært på flukt i 10 år og 12 land. Han vokste opp på Toten, og gikk fra å pante flasker, pusse sko og vinduer til å omsette for over 100 MNOK. I dag er han siviløkonom og gründer med flere start-up suksesser bak seg og flere Gasellediplomer. Innovasjon, gründerskap og sosial bærekraft er Aimans hjertesaker og gjennom initiativet ‘Give a Job’ har han bygget Norges største inkluderingsarena sammen med Arne Hjeltnes. Han har også vært med å starte «Charge Inclubator», en inkubator for førstegenerasjons innvandrere som har ambisjoner om å skape fremtidens vekstbedrifter.
Henrik Syse, filosof, forfatter og forsker På vippepunktet: Kamp om verdier i en dramatisk tid
Henrik Syse er en av Norges mest populære foredragsholdere. Han er filosof, forfatter og forsker med en bred faglig og yrkesmessig bakgrunn. Han har en Master of Arts-grad i politisk filosofi fra Boston College og en doktorgrad i etikk fra Universitetet i Oslo. Han er for tiden seniorforsker i 50 % stilling ved PRIO (Institutt for fredsforskning) – som han har vært tilknyttet i over 20 år – og professor i 20 % stilling ved Oslo Nye Høyskole. Utover det er han frilanser og foreleser og foredrar mange forskjellige steder. Syse er sønn av tidligere stortingsrepresentant, statsråd og statsminister Jan P. Syse.
Faglig program er ferdig kl 18:00. Apertiff vil bli servert fra kl 18:30 og middagen begynner kl 19:00 i Bankettsalen.
Den 16. oktober inviterer vi til medlemsbesøk hos Alles Miljø som siden 1998 har levert løsninger for avfall og gjenvinning til bedrifter, kommuner og annet næringsliv i Norge. De jobber kontinuerlig for å levere løsninger som har høy kvalitet, er fremtidsrettede, miljøvennlige og økonomiske.
Hvordan kan din bedrift lykkes på en av verdens mest populære sosiale kanaler? 18. oktober inviterer vi til nytt Marketingboostmøte, og denne gangen er temaet Instagram.
På vårt frokostmøte 23. oktober skal det handle om lokal produksjon og innovasjon. I Sandefjord er vi heldige å ha ledende produksjonsbedrifter av mat og drikke. Grans har servert drikke til folket i 125 år, Matbørsen er Norges største produsent av spiseklare ferdigretter, Furu egg produserer årlig 6,5 millioner egg (330 tonn) takket være 18 648 høner og Brødrene Berggren er en av landets eldste fiskeforretninger med stor etterspørsel.
Fagmøte
RG 15 (Rådhusgata 15)
29.Oct 2024 07:30 - 10:00 Kaffe og noe å bite i65
Hvordan jobber et profesjonelt styre, og hva innebærer det å være et proft styremedlem? Er mangfold viktig for å sikre bedriftens optimale utvikling? Og hvordan finner du gode styrekandidater og posisjonere deg selv for styreverv? Alt dette får du høre mer om på vårt fagmøte den 29. oktober.
Den 7. november inviterer vi til webinar med Innovasjon Norge om hvilke finansieringsordninger de tilbyr for grønn omstilling av norsk næringsliv. Gjennom ulike støtteordninger og låneordninger bidrar de til å fremme bærekraftig vekst og utvikling, med mål om å gjøre Norge ledende innenfor miljøvennlig teknologi og fornybar energi.
På vårt frokostmøte den 19. november har vi to temaer på programmet: cybersikkerhet og AI. Den teknologiske utviklingen driver cyberkriminaliteten fremover og norske virksomheter er attraktive mål for kriminelle. Hvordan kan vi utnytte AI på en smart og effektiv måte og hva kan vi lære av andre? På møtet får du innsikt i hvordan teknologi kan bidra til å skape nye, innovative muligheter.
Vurderer du å sertifisere bedriften din i Miljøfyrtårn og ønsker mer informasjon om hva det innebærer? Da bør du melde deg på vårt uforpliktende informasjonsmøte 16. januar. De siste årene har nærmere 60 lokale virksomheter gjennomført kurs i sertifisering i regi av Sandefjord Næringsforening, og tilbakemeldingene er svært gode.
Årets storfrokostmøte er 22. januar og vi gleder oss til å se vårt lokale næringsliv på Hjertnes. På scenen får du høre inspirerende og engasjerte foredragsholdere som Henrik Asheim, Høyres 1. nestleder, Hilde C. Bjørnland, professor i samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen BI/vitenskapelig rådgiver for Norges Bank og Henrik Syse, forsker og forfatter.
Kommuner og andre offentlige virksomheter kjøper inn for milliarder hvert år. Men regelverket er komplisert, og det er kamp om leveransene. Lokalt næringsliv er viktig for kommunen og hva skal til for at din bedrift kan bli leverandør? Det får du høre mer om på vårt møte 1. oktober.