Handelskammer

Handelskammer

24.02.2022

Vi i Sandefjord Næringsforening samarbeider med Grenland Næringsforening for å kunne tilby medlemmene rabattert pris for handelskammertjenester. 

Handelskammer (engelsk: Chamber of Commerce) er et uavhengig organ som fasiliterer for internasjonal handel. I dag er International Chamber of Commerce verdens største handelsorganisasjon med over 45 millioner medlemmer i over 100 land, og med 13 000 handelskamre verden over. I Norge er det 14 handelskamre. 

Det er primært to tjenester Grenland Chamber of Commerce tilbyr:

Sertifiseringer:
Noen ønsker vått stempel, mens andre holder det med digitalt stempel. Det meste som skal stemples i Norge registreres digitalt. Virksomheten oppretter bruker og man velger for hver gang hva slags type stempel man ønsker. Ved vått stempel kan dokumentene enten hentes på kontoret til Grenland Næringsforening i Skien eller sendes. 

Certificate of Origin gir også mulighet til å scanne en QR-kode for bekreftelse hos mottaker. Andre kontrakter eller lignende som ikke kan scannes inn i Esscert kan sendes eller bringes til vårt kontor for stempling.    

ATA-carnet:  
Det er tollvesenet som har godkjent at handelskamrene kan utføre denne tjenesten, og det er strenge krav til korrekt bruk. Det 76 land som er med på ordningen. ATA-carnetet kan hentes på kontoret til Grenland Næringsforening i Skien eller sendes pr. post.  Det er en digital utvikling, så i løpet av noen år vil tjenesten bli heldigital.

Mer informasjon om hvilke tjenester som tilbys finner du HER


Tilbake