What does the Fox say?

Foto: Fra venstre: Steinar Aune, Agnar Kamfjord, Lasse Mørk-Andersen og Silje Horntvedt

What does the Fox say?

08.02.2024

Vi gjør det «The Foxway».
Det er ikke Ylvis-brødrene vi har vært og besøkt, men det multinasjonale IT-selskapet Foxway, som har en misjon om å muliggjøre bærekraftig IT for alle.

Eventyret startet i en garasje i Skien i 1997. I dag er det 1600 medarbeidere i Foxway-gruppen, og vi møter en brennende engasjert gjeng i innbydende lokaler på Fokserød. På kontoret i Sandefjord jobber det 94 personer som ønsker å påvirke samfunnet og kundene til å gjøre mer bærekraftige IT-valg og sette sirkulære IT-tjenester høyt på agendaen.  De leverer til hele verden, og har navn som Nokia og TechnipFMC på kundelisten.

Ledende bærekraftsaktør i Europa
Foxway tilbyr sine partnere og kunder sirkulære tjenester som hjelper dem å håndtere mobiler, PC-er og annet IT-utstyr på en både kostnadseffektiv og mer miljøvennlig måte. Blant kasser med kabler, PC-er, mobiler og annen elektronikk, finner vi Steinar Aune, President of CWS Business Area, som var med å starte Foxway-eventyret.

- Alle snakker om bærekraft, men vi opplever at det er mye «greenwashing». For oss er det viktig å få ut budskapet om hva som virkelig er bærekraftig, og hjelpe kundene på veien mot mer bærekraftige og sirkulære forretningsmodeller. Målet vårt er å klare å få kundene til å ta bedre innkjøpsvalg, og vi hjelper bedrifter, offentlig sektor og forhandlere av elektronikk å bli mer sirkulære i sin tenkning og handling.

Dette innebærer å tilrettelegge for at elektronikk blir brukt i flere sykluser. En PC skal kunne leve i ti år, ikke hos samme bruker, men i flere sykluser hos ulike brukere med ulike behov.  

Den største konkurrenten er skuffen
Det er dessverre mye elektronisk utstyr som burde vært gjenbrukt som går på søppeldynga. I tillegg er skuffer og skap rundt omkring i både hjem og hos bedrifter en stor syndebukk. Alt for mye høyst brukbart elektronisk utstyr blir liggende glemt, og ikke tatt frem igjen før det er for sent å gi det videre liv. Internasjonalt er det stadig flere som får tilgang til den digitale økonomien, så utfordringen med e-avfall bare fortsette å vokse.

- Det er viktig at vi blir mer bevisste, og både kjøper mindre og bruker ting lengre. Og ikke minst at vi får produktene inn i sirkulasjon. Vi har en misjon om å muliggjøre bærekraftig IT for alle. Vi vil vise hvordan det er lønnsomt for våre kunder å omfavne de løsningen som har lengst levetid.

Eksplosiv vekst
Selskapet opplever en voldsom utvikling, med en organisk vekst på 98 % fra 2021 til 2022, veksten fortsatte i 2023 i et marked som har falt dramatisk.

- Vi har høye ambisjoner, og ønsker alltid å vokse mer. Vi skal fortsette den organiske veksten, og jobbe videre for å få ut det viktige budskapet.

Steinar kan fortelle at de opplever god tilgang på arbeidskraft. De er 16 ulike nasjonaliteter på kontoret i Sandefjord, og de har høyt fokus på kulturbygging internt i selskapet. De er også stolte av at de har 45 % kvinneandel, noe som er veldig høyt i en ellers mannsdominert bransje.  

Og selvsagt etterlever også de ansatte i Foxway fokuset på å ta ansvar for et mer bærekraftig samfunn. Her skal ingen kjøre fossilt i jobbsammenheng og brukt utstyr er en selvfølge på kontorene – både elektronikk og møblement. Innenfor veggene hos Foxway  gjør de det «the foxway». Mye tyder på at «the foxway» er «the right way».


Tilbake

Artikler

 • Klima og energiseminar

  Nyheter - 10.07.2024

  Klima og energiseminar

  Den 3. september kl 18.00 inviterer Sandefjord kommune til klima og energiseminar i Harmonie arena. Sandefjord kommune skal revidere klima- og energiplanen i 2024 / 25. Hvordan står det til med klima- og energisituasjonen i Sandefjord? 

  Les mer
 • Medarbeidere i Sandefjord Næringsforening

  Nyheter - 01.07.2024

  God sommer!

  Fra mandag (8. juli) starter vi noen ukers ferie. Vi gleder oss til sommer og sol i Norges fineste kommune, Sandefjord. I ukene som kommer vil det myldre av aktiviteter her for store og små.

  Les mer
 • Møter i Sandefjord Næringsforening

  Nyheter - 29.06.2024

  Velkommen til nye medlemmer!

  Det er alltid hyggelig å ønske nye medlemmer velkommen til Sandefjord Næringsforening. Nye bedrifter har blitt en del av foreningen i 2. kvartal, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere.

  Les mer
 • Hvordan utvikler vi Sandefjord for fremtiden?

  Nyheter - 28.06.2024

  Hvordan utvikler vi Sandefjord for fremtiden?

  Leserinnlegg:
  Byutvikling stimulerer til økonomisk vekst. En godt utviklet by tiltrekker seg bedrifter og innbyggere, noe som skaper arbeidsplasser og øker skatteinntektene. Sandefjord har et fantastisk utgangspunkt med sentrum som «salgsplakat». 

  Les mer
 • Ordfører Bjørn Ole Gleditsch

  Nyheter - 26.06.2024

  Velkommen til statlige arbeidsplasser!

  I Sandefjord liker vi arbeidsplasser. Det er de som sikrer innbyggerne våre et godt liv, og det er arbeidsplassene som finansierer tjenestene kommunen leverer til innbyggerne. Sandefjord er helt i Norgestoppen på varierte jobber. Vi er også blant kommunene med størst andel av de sysselsatte i privat sektor. Nå ønsker ordfører Bjørn Ole Gleditsch statlige arbeidsplasser velkommen.

  Les mer
 • Bjørn Ole Gleditsch (ordfører), Atle Bjurstedt (Gokstad Akademiet) og Bjørn Gudbjørgsrud (Sandefjord kommune)

  Nyheter - 22.06.2024

  Sandefjord kommune støtter høyskolesatsning!

  Våre folkevalgte heier på etablering av en høyskole i Sandefjord. På kommunestyremøtet 20. juni ble kommunedirektørens forslag om en årlig støtte på 750 000 kroner i tre år, vedtatt. Nå jobber prosjektgruppen intenst for å sikre resterende finansiering før søknad sendes til NOKUT 15. september.

  Les mer
 • Gründerstjerneutdeling 2024

  Nyheter - 21.06.2024

  Fire, nye stjerner avduket!

  I dag ble fire nye gründerstjerner avduket i Dronningensgate på utsiden av Gründeriet. Målet med stjernene er å hedre noen av de som har skapt store arbeidsplasser og bidratt til å forme Sandefjord til det byen er i dag.

  Les mer
 • Sean Lewis, Fjord Classics

  Nyheter - 20.06.2024

  Den lille storbyen!

  Sandefjord er det beste stedet vi kan tenke oss å arrangere Fjord Classics, sier den drivende festivalsjefen, Sean Lewis. Sandefjord er en liten by med store ambisjoner.

  Les mer
 • Glade studenter!

  Nyheter - 19.06.2024

  Glade studenter!

  I dag gikk 3. avgangskull ut fra Gokstad Akademiet. Det ble feiret med flotte taler, pomp og prakt. Fagområdet som ble avsluttet i år var digital markedsføring, salg, ledelse og markedsføring, backend-programmering, frontend-utvikling, webdesign og prosjektledelse. Vi gratulerer!

  Les mer
 • 200 klare for Torpkonferansen!

  Nyheter - 16.06.2024

  200 klare for Torpkonferansen!

  Torpkonferansen 19. september fylles fortløpende, og vi er glade for den gode responsen. Vi garanterer en dag med flinke folk på scene og i sal, mye mingletid og en solid dose inspirasjon. Bli med på Vestfolds største næringslivskonferanse.

  Les mer
 • Bedriftsintern opplæring

  Nyheter - 14.06.2024

  Få støtte til opplæring!

  Trenger bedriften ny kompetanse? Søk BIO-ordningen om pengestøtte til opplæring internt i bedriften – en gyllen anledning til å styrke de ansattes kompetanse. Det er utlyst kroner 1,5 mill. for søknadsåret 2024. Søknadsfristen er 1. juli.

  Les mer
 • Fra venstre: Bjørn Kjærand Haugland (Skift), Marianne Groth (Eika) og Ingebjørg Tollnes (Sandefjord Næringsforening).

  Nyheter - 12.06.2024

  Økt fart i det grønne skiftet!

  En innholdsrik start på torsdagen for 120 SNF-ere på frokostmøte. Temaet var økt fart og nye krav i det grønne skiftet. Tirsdag 11. juni var det 2030 dager til 2030 - året da verden skal nå felles mål på klima, natur og bærekraft. 2030 er året vi skal gjøre opp status for FNs bærekraftsmål - verdens felles plan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Takk til Skagerrak Sparebank som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Fra venstre: Harald Gaupen, Bendik Torp og Jonas Bjørnstad Western.

  Nyheter - 08.06.2024

  Utvikler solide selskaper lokalt!

  Varro har siden oppstarten i 2019 investert nærmere 140 millioner i små og mellomstore bedrifter i Vestfold og Telemark. Målet er å være en aktiv og langsiktig eier som bidrar til verdiskaping og utvikling i selskaper med vekstambisjoner.

  Les mer
 • Lyst til å bli mentor?

  Nyheter - 08.06.2024

  Lyst til å bli mentor?

  For å forberede studentene på hva som venter dem etter fullførte studier tilbyr USN Handelshøyskole et arbeidslivsmentorprogram for bachelorstudentene ved USN Handelshøyskolen i Vestfold. Til dette trenger de mentorer som har lyst til å bidra med sin tid, erfaring og nysgjerrighet.

  Les mer
 • En hyllest til byens gründere!

  Nyheter - 06.06.2024

  En hyllest til byens gründere!

  Det nærmer seg den tiden på året hvor Sandefjords egne superstjerner, gründerne, skal hedres. Vi ser frem til å avduke fire nye stjerner til «Walk of Fame» utenfor Gründeriet i Dronningens gate den 21. juni. Det som er blitt en årlig tradisjon er en viktig markering av vår identitet, og hva vi står for som by.

  Les mer
 • Skal rekruttere 100 medarbeidere!

  Nyheter - 04.06.2024

  Skal rekruttere 100 medarbeidere!

  I dag har vi hatt et inspirerende besøk hos Henrik Melsom, ny CEO i Wood Norge. Wood leverer prosjekter og teknologi innenfor energibransjen. Han fortalte om flinke folk, sterke team og en solid drift med over 3 milliarder i omsetning i 2023.

  Les mer
 • Bjørn Kjærand Haugland, Skift Norge

  Nyheter - 03.06.2024

  Samler de mest klimaambisiøse selskapene i Norge!

  Skift er et næringslivsdrevet klimainitiativ med et overordnet mål om å øke farten i det grønne skiftet. Norge har redusert sine klimagassutslipp med 4,7 prosent siden 1990 og har satt mål om 55 prosent utslippsreduksjon innen 2030. For å kutte de resterende 50,3 % de neste årene kreves det store strukturelle samfunnsendringer. På vårt frokostmøte 13. juni vil Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør i Skift fortelle mer om dette.

  Les mer
 • Bilde av Ida Christine Hansen, grunderen bak Wileo og Susanne Grung leder for U40 Sandefjord

  Nyheter - 02.06.2024

  Ung i fjorden - podcast

  Episode 12 av Ung i Fjorden podcasten er nå ute. Denne gangen tar vi en prat med Ida Christine Hansen gründeren bak Wileo.

  Les mer
 • Gi unge en mulighet

  Nyheter - 31.05.2024

  Gi unge en mulighet

  Ungt utenforskap er en økende utfordring både i Norge og andre europeiske land, og Sandefjord er intet unntak. Sandefjord har en høy andel unge som dropper ut av skole og står utenfor utdanning og arbeid. Nå kan din bedrift være med å forebygge ungt utenforskap i kommunen vår, ved å tilby noen sin første sommerjobb som de kan være stolte av.

  Les mer
 • Ingen er født med fordommer!

  Nyheter - 31.05.2024

  Ingen er født med fordommer!

  Vi ønsker oss et arbeidsliv der alle kan være seg selv og elske den man vil. Alle mennesker er like mye verdt og vi tar avstand fra trakassering, mobbing, diskriminering, urettferdighet og ufin oppførsel. Vi ønsker at SANDEFJORD skal være en varm, raus og inkluderende kommune hvor alle føler seg velkommen og blir respektert for den de er.

  Les mer
 • Får du og dine kollegaer våre nyhetsbrev?

  Nyheter - 30.05.2024

  Får du og dine kollegaer våre nyhetsbrev?

  Hver uke sender vi nyhetsbrev til våre medlemmer. Har du tipset dine kollegaer at de bør melde seg på for å holde seg oppdatert om alt som skjer i Sandefjord Næringsforening? Vi har møteplasser med et stort mangfold av temaer. 

  Les mer
 • Kunsten å lede

  Nyheter - 24.05.2024

  Kunsten å lede

  I dag startet 90 SNF-ere dagen på vakre og ærverdige Midtåsen. Vi inviterte til frokostmøte med temaet "Kunsten å lede". CEO i REEN, Nøra Sørsdahl, snakket om ledelse med formål og betydning og hvordan de jobber for å gå fra ord til handling. Etter pausen fikk vi høre forsker og professor ved BI, Anders Dysvik, snakke om viktigheten av å få medarbeiderne til å blomstre, og bygge kulttur som legger til rette for psykologisk trygghet på arbeidsplassen.
  Tusen takk til SANDS Advokatfirma som var dagens vertskap. 

  Les mer
 • Samle bilde fra besøk på grubbestad gård, bilde av vinranker, folkene og produktene

  Nyheter - 23.05.2024

  U40 Sandefjord besøkte Grubbestad Gård

  U40 Sandefjord hadde gleden av å besøke vakre Grubbestad Gård for en spennende og smakfull opplevelse. Samlingen ga ikke bare muligheten til å nyte utsøkte produkter, men også innsikt i produksjonskunsten og lidenskapen som ligger bak hver flaske.

  Les mer
 • Regionens meglerkonger

  Nyheter - 19.05.2024

  Regionens meglerkonger

  Q4 Næringsmegling ble etablert i 2016. De er den klart største aktøren på salg av næringseiendommer i Vestfold og Telemark, og er i tillegg den største megleren av næringseiendom utenfor Oslo 7 år på rad. 

  Les mer
 • ;