Foto: Sandefjord Næringsforening
Med milliarden i sikte!
18.10.2023
MatBørsen startet som en gründerbedrift i 1994 med mål om å produsere serveringsklare retter og måltider av høy kvalitet. Siden start har vekst vært hovedfokus. Med 200 medarbeidere og en omsetning som nærmer seg en milliard, har behovet for mer plass gradvis kommet høyere på ønskelisten.
Med åpen dør og stort smil, blir vi møtt av Dag Freddy Henriksen. Han startet MatBørsen på Borgeskogen sammen med faren og broren for snart tretti år siden. Han er daglig leder, og vi møter han sammen med Kristine Abrahamsen, HR-leder og for tiden driftsansvarlig.
Norges største på spiseklare retter
- Vi er kjøkkenet til Spar, Kiwi og Meny og produserer også til serveringsmarkedet, forteller Dag Freddy Henriksen. Det vi driver med er produksjon av håndverksretter med høy kvalitet som lages her på kjøkkenet. Vi er størst på spiseklare retter i Norge og i tillegg har vi utviklet en egen serie med ferdige måltidsløsninger for NorgesGruppen som for eksempel «Fersk og ferdig» og «Fersk og smakfull».
En del av Norges største handelshus
MatBørsen har vært heleid av NorgesGruppen siden 2015.
- Å være en del av et konsern med over 40 000 medarbeidere, har utelukkende vært positivt for oss, fortsetter Dag Freddy. Det har gitt oss utviklingsmuligheter, og sikret oss en solid vekst. Jeg opplever dialogen med konsernet som inspirerende med stor grad av åpenhet. De heier på oss og gir oss stor grad av frihet og viser oss tillit.
Flinke folk som vil mye
Ved inngangsdøra blir de 200 medarbeiderne møtt av verdiplakaten med ordene engasjert, effektiv, endringsvillig og ansvarsbevisst. Fire, sentrale ord som skal sitte i ryggraden på hele organisasjonen og kjennetegne kulturen til MatBørsen. Kristine Abrahamsen har vært HR-leder i selskapet siden juni 2007, og har store ambisjoner på vegne av selskapet.
- Vi skal være en attraktiv arbeidsgiver som sørger for personlig og faglig utvikling for de som jobber hos oss. Mange vil mye, meg selv inkludert, sier Kristine. I en tid hvor mange er på jakt etter medarbeidere, jobber vi svært målrettet med å sikre riktig kompetanse for framtiden. Vi scorer høyt på trivsel og medarbeiderundersøkelser, og bruker resultatene til å bli enda bedre. Vi jobber hardt og har det gøy.
Mer spisskompetanse
Tidligere var mye av matproduksjonen manuelt arbeid. De siste årene har MatBørsen gjort betydelige investeringer i roboter og mer automasjon. Det har bidratt til nye oppgaver for flere av medarbeiderne.
- Mange av stillingene hos oss krever spisskompetanse og kravene til oss som næringsmiddelprodusent er økende. Vi har lagt lista høyt for kontinuerlig å være i utvikling, og kan tilby svært interessante utfordringer på mange områder. Vi er alltid åpen for dialog med jobbsøkere, avslutter Kristine Abrahamsen.