Vi reagerer sterkt på regjeringens løftebrudd

Vi reagerer sterkt på regjeringens løftebrudd

23.06.2022

Leserinnlegg 23.06.22: På vegne av våre medlemsbedrifter reagerer vi sterkt på nye og foruroligende signaler fra departementet om jernbanesatsingen i Vestfold og Telemark. NHO Vestfold og Telemark og næringsforeningene i regionen står samlet bak et krav om at planleggingen av to tog i timen til Skien ikke stoppes.

Vi trodde først det var signalfeil, men oppfatter faktisk at regjeringen løper fra løftene om at Inter City skal planlegges og fullføres som tidligere lovet. Regionen har stått sammen med politikerne om å planlegge to tog i timen gjennom Vestfold og helt til Skien. Sammen med våre regionale partier har vi forsøkt å bidra til at regionen får en moderne jernbane som sikrer at innbyggere og næringsliv får et togtilbud som ivaretar regionens muligheter. Vi vil knytte bo- og arbeidsmarkedet sammen med en klimavennlig transportløsning samtidig som vi avhjelper pressområdene nærmere Oslo. Det er ingen grunn til å stanse eller forsinke utredninger og planlegging. Midlene til planlegging må komme nå, dette er en viktig sak og vi må kunne forvente at politikerne står ved løftene de har gitt. 

Tidligere er det sagt at dagens spor/stasjonsløsning gjennom Larvik ikke vil ha kapasitet til å innfri målet om to tog i timen. At man nå forhåndskonkluderer og legger til grunn at dagens stasjonsløsning i Larvik er tilstrekkelig for å oppnå ønsket togtilbud med to tog i timen til Skien uten en nærmere utredning, er en risiko for måloppnåelsen – hele strekningen Tønsberg – Skien må ses på helhetlig.

I vår region har vi spennende bedrifter som er optimister i møte med usikre tider. Ambisjonene om vekst forutsetter at arbeidstakere og kompetanse har enkle kommunikasjonsmuligheter både i og inn og ut av fylket. Jernbane er en fremtidsrettet satsing og en helt nødvendig integrert kollektivløsning som gir muligheter for veksten vi ikke bare ønsker, men også oppfatter at nasjonale myndigheter er opptatt av. Å pense jernbanesatsingen gjennom Vestfold til Skien over på et hvilespor gir ikke våre medlemsbedrifter samme mulighet som andre regioner. Dette vil dempe verdiskapingen og hindre nødvendig og ønsket vekst som er vesentlig for bedriftenes muligheter til å skape flere arbeidsplasser.

Ved alle valg de seneste tiårene har lokale og regionale partier hatt jernbanen som en av de viktigste sakene. Det hadde partiene også ved stortingsvalget i 2021 og fylkestingsvalget i 2019. Kandidater til stortinget har gang på gang lovet alle oss i Vestfold og Telemark en ny og moderne jernbaneløsning, en løsning som sikrer to tog i timen Skien - Oslo. For Grenland vil det være særlig viktig at løftene holdes. Det er en veldig god og spennende næringsutvikling i Grenland, en utvikling som forutsetter at mange nye kompetente arbeidere velger å jobbe i våre bedrifter. For å få dette til må de ha muligheten til å pendle. Det samme gjelder alle som bor eller vil bosette seg her og pendle til andre byer i vår region.

Samhandlingen mellom næringslivet i regionen øker. Bedriftene ser ikke på grenser som en utfordring, men de ser utfordringer i at pendlende arbeidskraft ser ut til å ha en regjering som lar dem stå unødvendig lenge på perrongen. Investeringsviljen i regionen kommer på bakgrunn av løfter gitt av politikerne over lang tid. Uavhengig av regjeringsalternativ har løftene vært de samme, jernbanen til Skien skulle bygges ut for å håndtere to tog i timen Oslo - Skien. Vi i NHO og Næringsforeningene i vår region oppfordrer regjeringen til å stå sammen med oss om å realisere planene for en effektiv jernbane til Skien. Det betyr at planleggingen må fortsette og at det må bevilges penger slik at det er mulig.


Tilbake

Artikler

 • La oss fylle Kurbadhagen!

  Nyheter - 05.08.2022

  La oss fylle Kurbadhagen!

  Torsdag 18. august samler vi næringslivet i Sandefjord til "Back to work" i Kurbadhagen. Påmeldingene tikker inn og 100 deltakere er klare. Ta med gode kollegaer til en kveld fylt med god stemning, lave skuldre og mange fine folk. Det er ingen antallsbegrensning pr. bedrift.

  Les mer
 • Vil du markedsføre din bedrift?

  Nyheter - 05.08.2022

  Vil du markedsføre din bedrift?

  Ønsker du å markedsføre din bedrift til andre medlemmer? Eller handle fra lokale aktører? Da må du bli med på "Pitch & Mingle" 2. september.

  Les mer
 • Stafett for livet!

  Nyheter - 02.08.2022

  Stafett for livet!

  Den 10. til 11. september arrangerer Kreftforeningen Stafett for livet i Badeparken i Sandefjord. Det er ikke en hvilken som helst stafett! Denne er unik – og er for alle, i alle aldre – og et av Kreftforeningens omsorgstilbud.

  Les mer
 • Tilbake på jobb!

  Nyheter - 01.08.2022

  Tilbake på jobb!

  For en fin sommer vi har hatt i Sandefjord. Nå er batteriene ladet, og vi er klare for en aktiv høst med mye bra på programmet. August har startet.

  Les mer
 • Hold av datoen!

  Nyheter - 08.07.2022

  Hold av datoen!

  Den 6. oktober inviterer vi til Torpkonferansen for niende gang. Den røde tråden for årets konferanse er bærekraft og ansvarlighet under temaet «Drivkraft 2022».

  Les mer
 • Velkommen til nye medlemmer!

  Nyheter - 01.07.2022

  Velkommen til nye medlemmer!

  Det er alltid fint å ønske nye medlemmer velkommen til Sandefjord Næringsforening. Se våre nye medlemmer i andre kvartal.

  Les mer
 • Respekt og raushet!

  Nyheter - 24.06.2022

  Respekt og raushet!

  Juni er måneden for feiring av mangfold og kjærlighet i alle dens former. Det heier vi på. Vi ønsker å bidra til et inkluderende næringsliv hvor respekt, varme og raushet står høyt på agendaen. Å få være seg selv, er en menneskerett.

  Les mer
 • Gründer walk of fame!

  Nyheter - 23.06.2022

  Gründer walk of fame!

  Sandefjord er en gründerby med mange modige mennesker som har satset. Som en takk til skapte arbeidsplasser og for å sette gründerkulturen mer på kartet, har vi i dag avduket seks gründerstjerner på utsiden av Gründeriet (Dronningensgate 5 - 7).

  Les mer
 • Vi reagerer sterkt på regjeringens løftebrudd

  Nyheter - 23.06.2022

  Vi reagerer sterkt på regjeringens løftebrudd

  Leserinnlegg 23.06.22: På vegne av våre medlemsbedrifter reagerer vi sterkt på nye og foruroligende signaler fra departementet om jernbanesatsingen i Vestfold og Telemark. NHO Vestfold og Telemark og næringsforeningene i regionen står samlet bak et krav om at planleggingen av to tog i timen til Skien ikke stoppes.

  Les mer
 • Ny åpenhetslov fra 1. juli!

  Nyheter - 22.06.2022

  Ny åpenhetslov fra 1. juli!

  Den 1. juli 2022 trer åpenhetsloven i kraft. Loven krever at alle større virksomheter respekterer og ivaretar menneskerettighetene og retten til anstendig arbeidsliv knyttet til eget forretningsvirksomhet, produkter eller tjenester gjennom leverandørkjeder eller forretningspartnere. 

  Les mer
 • Styrket samarbeid!

  Nyheter - 21.06.2022

  Styrket samarbeid!

  Næringsalliansen Vestfold og Grenland består av næringsforeningene i Holmestrand, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Grenland. I dag signerte vi avtale for å styrke og formalisere vårt gode samarbeid ytterligere.

  Les mer
 • Vår favorittflyplass!

  Nyheter - 20.06.2022

  Vår favorittflyplass!

  Torp Sandefjord Lufthavn er tilbake trafikkmessig på 2019-nivå. Stadig nye ruter kommer til, og i kveld inviterte vi kommunestyret i Sandefjord til møte på flyplassen.

  Les mer
 • Ledernettverk

  Nyheter - 19.06.2022

  Ledernettverk

  Fra høsten 2022 til våren 2023 arrangerer vi 6 samlinger for ledere i SNF-medlemsbedrifter. Målet med samlingene er å styrke kunnskap, ferdigheter og bli nysgjerrige på egne og andres holdninger i lederrollen. I tillegg vil du knytte nettverk med andre ledere, noe vi også mener er verdifullt i en lederhverdag. Vi setter sammen mindre grupper hvor du vil kunne diskutere og utvikle lederskapet ditt.

  Les mer
 • Kampen om TV-seerne!

  Nyheter - 15.06.2022

  Kampen om TV-seerne!

  Hva skjer med TV-rettigheter, og hvilke kanaler eier hva? Det var noe av det vi fikk høre om på siste frokostmøte før sommerferien. Tusen takk Sandefjord Bredbånd som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Back to work!

  Nyheter - 15.06.2022

  Back to work!

  Torsdag 18. august, samler vi næringslivet i Sandefjord til sommerfest i Kurbadhagen. Dette må du ikke gå glipp av.

  Les mer
 • Leverandør til Sandefjord kommune

  Nyheter - 14.06.2022

  Leverandør til Sandefjord kommune

  I dag inviterte vi til fagmøte om hvordan vårt lokale næringsliv kan bli leverandør til Sandefjord kommune. Det har vært stor interesse for møtet med full sal og engasjerte deltakere.

  Les mer
 • Bli Miljøfyrtårnsertifisert!

  Nyheter - 09.06.2022

  Bli Miljøfyrtårnsertifisert!

  Sandefjord er i Norgestoppen når det gjelder antall Miljøfyrtårn-sertifiserte bedrifter. Det skaper konkurransekraft og er et viktig fokus for oss i Sandefjord Næringsforening. Vi inviterer til et uforpliktende informasjonsmøte den 25. august.

  Les mer
 • El-lastesykkel til næringslivet i byen

  Nyheter - 02.06.2022

  El-lastesykkel til næringslivet i byen

  Vil din bedrift prøve en el-lastesykkel? Du kan nå låne en gratis i 14 dager for å teste om dette kan være en mobilitetsløsning for din bedrift.  

  Les mer
 • Christian Radich hjemme i Sandefjord

  Nyheter - 31.05.2022

  Christian Radich hjemme i Sandefjord

  For en fin måte å starte siste dagen i mai på sammen med 100 SNF-ere om bord på Christian Radich. Skoleskipet har flyttet verksted og varelager til Sandefjord og inngått en 10-årig avtale med Einar Sissener på Framnæs. Samme sted hvor skipet ble ferdigstilt i 1937.

  Les mer
 • Mangfold som konkurransekraft!

  Nyheter - 24.05.2022

  Mangfold som konkurransekraft!

  For en fantastisk formiddag på Hjertnes med 250 deltakere som fikk høre om viktigheten av mangfold og inkludering.

  Les mer
 • Mindre matsvinn er bra for miljøet

  Nyheter - 13.05.2022

  Mindre matsvinn er bra for miljøet

  Vi ønsker å bidra til å redusere matsvinn. Det er naturlig for oss som en Miljøfyrtårnsertifisert forening. Visste du forresten at 1/3 av maten som produseres på verdensbasis kastes? Det er ikke bærekraftig.

  Les mer
 • Å lede i en hybrid tid!

  Nyheter - 10.05.2022

  Å lede i en hybrid tid!

  Tirsdag var det klart for frokostmøte og 100 SNF-ere var på plass for å høre om "Å lede i en hybrid tid" på Midtåsen. Takk til dagens vertskap som var Deloitte.

  Les mer
 • Få støtte til opplæring!

  Nyheter - 10.05.2022

  Få støtte til opplæring!

  Vårens siste søknadsfrist for bedriftsintern opplæring BIO er 18. mai. I Vestfold og Telemark støttet fylkeskommunen bedrifter og ansatte med rundt 26 millioner kroner.

  Les mer
 • Å skape kultur for bærekraft!

  Nyheter - 01.05.2022

  Å skape kultur for bærekraft!

  På dagens webinar i Green Network var temaet "Hvordan skape intern forankring og kultur for bærekraft?". Vi fikk høre interessante innlegg fra Finn.no og Nortura.

  Les mer
 • ;