Laks til folket!
04.02.2023
På Fokserød holder Pure Salmon Kaldnes til i trivelige lokaler. Virksomheten er i kraftig vekst og hadde i 2022 en omsetning på drøye 400 millioner. Det siste året har 60 nye medarbeidere blitt en del av selskapet, som har ekspertise i verdensklasse innenfor fagfeltet landbasert fiskeoppdrett.
Fiskevelferd og bærekraft
Kort forklart designer, konstruerer, anskaffer og bygger Pure Salmon Kaldnes akvakulturanlegg. I disse dyrkes fiskearter fra fiskeegg til settefisk i store tanker på land før de settes ut i mærer i sjøen eller så kan fisken kan holdes på land helt til den oppnår slakteferdig størrelse (matfisk). Prosessen fra egg til fisken er klar for middagsbordet tar nærmere 2 ½ år. Fiskevelferd, matsikkerhet og bruk av hele fisken står helt sentralt når anleggene utvikles. I tillegg til å jobbe på flere anlegg i Norge, er medarbeidere nå i ferd med å bli utestasjonert både i USA og Japan. Selskapets teknologi gjør at fisken kan produseres i nærheten av der hvor folk bor, og ikke flys verden rundt. Dette vil være viktig både for å redusere CO2-utslipp og for å sikre matproduksjon til egen befolkning. Anleggene gir også mange lokale arbeidsplasser. På de nye store anleggene som selskapet har under utvikling, vil det i snitt skapes rundt 150 arbeidsplasser.
Mennesker og mangfold
Totalt teller Pure Salmon Kaldnes i dag rundt 100 medarbeidere. Kompetansen hentes inn fra hele verden, og på hovedkontoret i Sandefjord er over 17 nasjonaliteter representert, de fleste er biologer, ingeniører og økonomer. Mange av de som er rekruttert i det siste har valgt å bosette seg i Sandefjord eller andre Vestfold-byer.
Det siste året har også halvparten av nyrekrutteringene vært kvinner. Selskapet har en bevisst holdning til at mangfold er viktig for å skape den kulturen de ønsker. I det inngår også lik lønn for likt arbeid.
Pure Salmon Kaldnes har vekstplaner, og går alt som planlagt vil selskapet være betydelig større om noen få år.