God Jul fra SNF!

God Jul fra SNF!

21.12.2021

Vi nærmer oss jul og 2021 er snart historie. Et innholdsrikt år som gradvis kom tilbake til normalen med stor fart i næringslivet. Den 24. september forsvant meter’n og optimistisk trodde vi at pandemi-begrensninger var tilbakelagt.

Desember ble ikke helt som vi hadde ønsket oss. Vi tenker på de som er ekstra hardt rammet av de nye tiltakene. Nå er det viktig at vi alle tar ansvar og bidrar til det som bringer oss tilbake til den hverdagen vi er så glade i. 

Høyt tempo i Sandefjord Næringsforening
Når vi oppsummerer året er det alle lyspunktene vi husker. Å treffe dere som er våre medlemmer ansikt til ansikt, er det vi liker best. Det er så mange hyggelige, dyktige og positive mennesker i næringslivet her i Sandefjord som vil samarbeide, sier ja og vil bidra. I år har 56 nye medlemmer blitt en del av foreningen. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere. I dag teller Sandefjord Næringsforening 562 medlemsbedrifter.

Vi har gjennomført et stort antall arrangementer – både fysiske og digitale. Vår ambisjon er å skape de gode møteplassene med påfyll av ny kunnskap og ikke minst nye bekjentskaper. Magien skjer i møter mellom mennesker. Vi ønsker å løfte temaer som betyr noe, alt fra mangfold og inkludering til hvordan vi sammen kan utvikle Sandefjord for framtiden. Torpkonferansen 6. oktober med 300 deltakere ble også et høydepunkt. Et stort takk til alle våre medlemmer som deler generøst av egen kompetanse til glede for fellesskapet.

Et stort takk til Sandefjord kommune  
Vi tror på felles retning og kollektiv kraft. Derfor setter vi stor pris på den gode dialogen vi har med både politikere og fagfolk vi jobber sammen med i kommunen. Alle har vi det samme målet – at Sandefjord skal være et godt sted å bo, leve og jobbe.

Mange modige gründere 
Sandefjord Næringsforening har ansvar for den daglige driften av Gründeriet i samarbeid med Sandefjord kommune. Siden oppstarten i 2016 er det skapt 135 arbeidsplasser. Den gode jobben som gjøres med å hjelpe gründerne å vokse gir resultater og tilbudet videreutvikles fortløpende.

Tenk Sandefjord
Sandefjord Næringsforening er også prosjektleder for Tenk Sandefjord – et samarbeidsprosjekt med Sandefjord kommune og 55 bedrifter som er sponsorer. Målet er å synliggjøre alt «gullet» vi har med et rikt og variert næringsliv, spennende jobber og gode bostedsmuligheter. 

Sandefjord Næringsforening fyller 50 år
I 1972 så foreningen dagens lys som Sandefjord Industriforening. På den tiden jobbet 40 % av lønnsmottakerne i Sandefjord i industrien, og bedriftene tilknyttet foreningen hadde en samlet omsetning på 500 millioner. Mye har skjedd gjennom de siste fem tiårene, og neste år feirer vi med jubileumsfest den 11. november. Hold av datoen.

Vi er optimister
Vi gleder oss til et nytt år og har mye interessant på blokka. I tider som nå, ser vi viktigheten av å samarbeide, dele, bry oss og ikke minst å støtte opp om vårt lokale næringsliv. Alt dette må vi ta med oss videre. Vi trenger alle å bli sett, inkludert og verdsatt. Sammen skaper vi et raust og inkluderende Sandefjord.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Vennlig hilsen
Benedicte, Mona, Hanne Marie og Ingebjørg 
 


Tilbake

Artikler

 • Bilde av Pål Fredrik Berg og Frode Hammer i GamEra.

  Nyheter - 19.04.2024

  Brukt elektronikk på nett!

  Det startet som en lidenskapelig hobby på kjøkkenet til Pål Fredrik Berg. Som ihuga gamer og dataentusiast, ville han gjøre gaming tilgjengelig for flere. På samme tid ønsket han å sette gjenbruk på agendaen og legge til rette for gode, bærekraftige valg. Det ble starten for nettbutikken GamEra.

  Les mer
 • Trusselbildet i 2024!

  Nyheter - 18.04.2024

  Trusselbildet i 2024!

  I dag startet nærmere 130 SNF-ere dagen med frokostmøte om temaet "Trusselbildet i 2024", et svært tidsaktuelt og alvorlig tema. Antall cyberangrep mot norske virksomheter er økende og Jørgen Rørvik, spesialist på cybersikkerhet, snakket om at vi alle blir overvåket. Tidligere general og forsvarssjef Sverre Diesen holdt innlegg om "verden i 2024 – et annerledes og farligere sted". Tusen takk til Oslofjord Convention Center som var dagens vertskap. 

  Les mer
 • Bilde i forbindelse med utdeling av prisen årets vertskapskommune. Representanter fra Sandefjord kommune, NHO, KS og Sandefjord Næringsforening.

  Nyheter - 16.04.2024

  Mest næringsvennlige kommune!

  I februar ble Sandefjord kåret til ”Årets vertskapskommune for næringslivet”. Prisen deles ut i regi av NHO og KS, og i går var de på besøk i Sandefjord for å høre mer om jobben som gjøres og det gode samarbeidet som er mellom næringsliv, kommune og de folkevalgte.

  Les mer
 • Bilde av medarbeidere i Sandefjord Næringsforening

  Nyheter - 15.04.2024

  Lyst til å bli medlem?

  Sandefjord Næringsforening er den viktigste møteplassen i Sandefjord og jobber til det beste for næringslivet i regionen. Sammen bidrar vi til at regionen har de kvaliteter som gjør at folk ønsker å bo og arbeide her.

  Les mer
 • Adminkit - bilde av ansatte

  Nyheter - 12.04.2024

  Sikter mot internasjonal suksess

  Å skape et administrasjonsverktøy som er så enkelt at «ingen oppgave skal ta mer enn 5 minutter», kan virke som umulig for de fleste. Dette hårete målet har gründerne bak Adminkit lyktes med, og har gått fra ide til lansering og skalering mot internasjonalisering på rekordtid. 

  Les mer
 • Bilder fra medlemsbesøk til Norsk Tekstilgjenvinning.

  Nyheter - 10.04.2024

  Et nytt industrieventyr!

  I dag startet 35 SNF-ere dagen med besøk til Norsk Tekstilgjenvinning - Norges første tekstil-til-tekstil gjenvinningsanlegg som åpnet ved årsskiftet. De driver banebrytende arbeid på Pindsle hvor sluttproduktet kan tilbakeføres til verdikjeden. Interessen rundt selskapet er stor, også utover landegrensene kunne Pål Erik Haraldsen (CEO) fortelle om. Dette kan være starten på et nytt industrieventyr i Sandefjord.

  Les mer
 • Effektiv og bærekraftig logistikk!

  Nyheter - 10.04.2024

  Effektiv og bærekraftig logistikk!

  Larvik Havn inviterer den 6. juni til en dag fylt med innovasjon, samarbeid og teknologi hvor målet er å gi deg innsikt i kortreist sjøtransport, for å skape effektiv og bærekraftig logistikk.

  Les mer
 • Bilder fra besøk til Cafe Vintage med Ung 40 Sandefjord.

  Nyheter - 09.04.2024

  U40 Sandefjord møtte Globale Sandefjord

  Mangfold gir styrke! U40 samling med Globale Sandefjord gav ikke bare styrke, men også masse innsikt, forståelse og bevisstgjøring av mangfoldskompetanse. Både som bruk i næringslivet- men også i en selv. Nå er alle i U40 invitert til å delta på konferansen "Mangfold, mot og muligheter"!

  Les mer
 • En personlig og engasjert lokalbank!

  Nyheter - 06.04.2024

  En personlig og engasjert lokalbank!

  Den 1. februar i år var sammenslåingen av Andebu Sparebank, Larviksbanken og Skagerrak Sparebank en realitet, samlet under felles navn: Skagerrak Sparebank. I Sandefjord er lokalene omprofilert med ny visuell identitet, og logofargen skiftet fra grønn til lilla. Gjennom sammenslåingen styrker banken sin posisjon ytterligere, og får mulighet til å ta større engasjementer i bedriftsmarkedet.

  Les mer
 • Like drømmer - like muligheter!

  Nyheter - 03.04.2024

  Like drømmer - like muligheter!

  Onsdag var 100 fra vårt lokale næringsliv invitert til Jotun hvor SF Kvinner og en kommende toppsatsning i Sandefjord var på agendaen. Budskapet fra Norges Fotballpresident Lise Klaveness var klart: Næringslivet må ta et større samfunnsansvar og gi like muligheter. Nå er det en god tid for å investere i kvinnefotballen. Bedrifter som går foran, vil styrke eget omdømme.

  Les mer
 • Kommersielle muligheter!

  Nyheter - 03.04.2024

  Kommersielle muligheter!

  I dag var 160 fra næringslivet samlet i Harmonie arena for å høre om "kommersielle muligheter i en kjøpesterk gruppe". Seniorene representerer en voksende gruppe. Det ligger store forretningsmuligheter for aktører som forstår og har innsikt om målgruppen og behovene som kommer. Kommunen alene vil ikke klare å dekke dette markedet i framtiden.

  Les mer
 • YBS blir U40 Sandefjord

  Nyheter - 03.04.2024

  YBS blir U40 Sandefjord

  Young Business Sandefjord (YBS) har nå byttet navn til U40 Sandefjord - et nettverk for deg under 40 år.

  Les mer
 • Skreddersøm og gode holdninger!

  Nyheter - 30.03.2024

  Skreddersøm og gode holdninger!

  Teknologi er noe alle kan lære seg. Men å utvikle gode holdninger kan være mer utfordrende. Hos GET Academy i Larvik har de funnet en "formel" der nøkkelkompetanser og IT-ferdigheter går hånd i hånd. Gründerne, med bakgrunn fra skolevesenet, så et stort behov for en ny tilnærming til pedagogikk for å hjelpe flere inn i utdanning og jobb, og traff med det en nerve i markedet.

  Les mer
 • Velkommen til nye medlemmer!

  Nyheter - 28.03.2024

  Velkommen til nye medlemmer!

  Det er alltid fint å ønske nye medlemmer velkommen til Sandefjord Næringsforening. Nye bedrifter har blitt en del av foreningen i 1. kvartal, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere.

  Les mer
 • God påske!

  Nyheter - 25.03.2024

  God påske!

  Påsken nærmer seg, og nå ønsker vi oss noen solrike og varmere vårdager. Det er få steder som slår Sandefjord i den fine tiden vi har foran oss. Utelivet våkner gradvis til og et mangfold av muligheter står på programmet i kulturbyen Sandefjord. 

  Les mer
 • Generalforsamling i SNF!

  Nyheter - 23.03.2024

  Generalforsamling i SNF!

  Den 20. mars gjennomførte Sandefjord Næringsforening generalforsamling med 55 SNF-ere på Scandic Park Sandefjord. Kvelden kort oppsummert: høy aktivitet i 2023, mye spennende som skjer i Sandefjord, positive medlemmer og god stemning.

  Les mer
 • Nok strøm til næringslivet!

  Nyheter - 18.03.2024

  Nok strøm til næringslivet!

  I dag inviterte vi til møte med det viktige temaet "Hvordan sikre nok strøm til næringslivet". Nærmere 160 deltok fra privat næringsliv og det offentlige. Kraft er et tema som berører mange om dagen, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det innmeldte kraftbehovet til nettselskapene tilsvarer 2 – 3 ganger dagens forbruk i regionen og uten økt krafttilgang trues både verdiskaping og arbeidsplasser. Gode rammebetingelser er viktig for det grønne skiftet. 

  Les mer
 • Årets tema: Ekstremvær!

  Nyheter - 17.03.2024

  Årets tema: Ekstremvær!

  Den 2. mai arrangeres beredskapsdagen på USN. Tema for årets konferanse er ekstremvær. Hvem skal ta regninga og hvilke endringer og utfordringer må vi håndtere i tiden fremover? Dette er noe av det du får høre mer om.

  Les mer
 • All time high!

  Nyheter - 15.03.2024

  All time high!

  Aktiviteten har aldri vært større for SANDS Advokatfirma. «Dyrtid» med nedgangstider for noen bransjer og flere konkurser har likevel bidratt til stor etterspørsel etter juridisk hjelp. I tillegg er trenden å sikre rettigheter gjennom gode kontrakter, samt å argumentere ut fra juridiske argumenter i forhandlinger. 

  Les mer
 • Enorm interesse!

  Nyheter - 13.03.2024

  Enorm interesse!

  I dag var 200 teknologiinteresserte SNF-ere samlet til frokostmøte for å høre mer om kunstig intelligens. Microsoft Copilot 365 er nå tilgjengelig for alle (også på norsk), og kan bidra til at jobbhverdagen revolusjoneres med bedre arbeidsprosesser og bedre produktivitet. Vi fikk også høre om hva som ligger i den nye bølgen av generativ AI og kunstig intelligens i forretningsmessig bruk. Et stort takk til Atea som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Det startet på kjøkkenbenken...

  Nyheter - 07.03.2024

  Det startet på kjøkkenbenken...

  Ikke alle gründerhistorier er like godt kjent for oss sandefjordinger. I 1985 ble Vestfold Audio etablert av ekteparet Egil og Gro Rove. Han jobbet for Rikstrygdeverket med montering av varslingsanlegg for hørselshemmede. Ideen om trådløse varslingssystemer som skulle forenkle hverdagen for hørselshemmede, ble starten på et nytt gründereventyr i Sandefjord under navnet Vestfold Audio.

  Les mer
 • Hvordan lykkes med styrearbeidet?

  Nyheter - 06.03.2024

  Hvordan lykkes med styrearbeidet?

  Dagens møte på Midtåsen om "hvordan lykkes med styrearbeidet" viste at det er stor interesse for å lære mer om godt styrearbeid. Over 80 deltakere fikk høre om hvordan profesjonalisering av styret bidrar til å skape verdier og utvikle bedriften. Odd Gleditsch d.y. og Mari Liverød fra Tenden Advokatfirma og Erik Aasmundtveit fra Skagerak Consulting delte solid kunnskap og erfaring med deltakerne.

  Les mer
 • Nytt lovkrav!

  Nyheter - 02.03.2024

  Nytt lovkrav!

  Den 1. januar 2024 trådte nye regler i arbeidsmiljøloven om verneombud i kraft. Virksomheter med fem eller flere arbeidstakere skal ha minst ett verneombud. I henhold til Arbeidsmiljøloven skal arbeidsgiver sørge for at verneombudet gjennomgår og kan dokumentere HMS-opplæring. Opplæringen skal være på 40 timer, eventuelt kortere hvis partene avtaler det. Mona Visted er verneombud i Sandefjord Næringsforening og har nylig gjennomført det aktuelle kurset.

  Les mer
 • SAS kommer (tilbake) på TORP

  Nyheter - 29.02.2024

  SAS kommer (tilbake) på TORP

  Pressemelding: SAS starter flyvninger mellom TORP og København den 28. april og billetter vil kunne bookes via sas.no eller via reisebyrå fra og med i dag torsdag 29. mars 2024. SAS vil operere ruten med en daglig forbindelse, alle ukedager bortsett fra lørdag. 

  Les mer
 • ;