God jul fra SNF!

God jul fra SNF!

19.12.2022

Vi nærmer oss jul og 2022 er snart tilbakelagt. Et innholdsrikt år hvor pandemien gradvis fikk mindre spalteplass, mens krig i Europa, høye strømpriser og økte renter preget hverdagen og nyhetsbildet vårt. Tross utfordrende tider, er det mange positive opplevelser å ta med seg fra året som har gått.

Høyt tempo i Sandefjord Næringsforening
Det har vært mye på programmet i 2022. Foreningen har feiret 50 år som ble markert med festmiddag, festpyntede medlemmer, festtaler og festkonsert på Scandic Park Sandefjord den 11. november. Torpkonferanse ble avholdt for niende gang med viktige og tidsaktuelle budskap fra scenen og nærmere 70 arrangementer av ulike størrelser og med stor variasjon i temaer har blitt gjennomført.

Å møte dere som er våre medlemmer ansikt til ansikt, er noe av det vi liker best. Det er så mange hyggelige, dyktige og positive mennesker i næringslivet i Sandefjord som vil samarbeide, sier ja og vil bidra. Foreningen har aldri hatt flere medlemmer og hele 60 nye bedrifter har blitt en del av Sandefjord Næringsforening i år.

Den viktigste møteplassen i Sandefjord
Vår ambisjon er å skape de gode møteplassene med påfyll av ny kunnskap og ikke minst nye bekjentskaper. Magien skjer i møter mellom mennesker. Vi ønsker å løfte temaer som betyr noe, alt fra mangfold og inkludering til hvordan vi sammen kan utvikle Sandefjord for framtiden. Et stort takk til alle dere medlemmer som deler generøst av egen kompetanse til glede for fellesskapet.

Sammen for Sandefjord  
Vi tror på felles retning og kollektiv kraft. Derfor setter vi stor pris på den gode dialogen vi har med både politikere og våre samarbeidspartnere i Sandefjord kommune. Alle har vi det samme målet – at Sandefjord skal være et godt sted å drive næring, bo, leve og jobbe.

Mange modige gründere 
Sandefjord Næringsforening har ansvar for den daglige driften av Gründeriet i samarbeid med kommunen. Målet er å skape nye arbeidsplasser i Sandefjord. Siden oppstarten i 2016, har 175 nye arbeidsplasser kommet til. Den gode jobben som gjøres med å hjelpe gründerne å vokse gir resultater og tilbudet videreutvikles fortløpende. 

Gründer walk of fame
I år har vi også fått på plass seks gründerstjerner i Dronningensgate for å hedre lokale gründere som gjennom sitt entreprenørskap har skapt arbeidsplasser, satt Sandefjord på kartet og bidratt til å skape en bedre by. De som fikk stjerne i år var Thor Dahl, Christen Christensen, Heinrich Arnold Thaulow, Anders August Jahre, Odd Gleditsch og Eric Sandtrø. Neste år, den 23. juni (Sandefjord sin bursdag), skal seks nye stjerner avdukes.

Tenk Sandefjord
Sandefjord Næringsforening er også leder for omdømmeprosjektet Tenk Sandefjord. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Sandefjord kommune, Sandefjord Næringsforening og 60 lokale bedrifter som er sponsorer. Målet for prosjektet er å modernisere omdømmet, styrke kommunens næringsliv, bygge stolthet og sette Sandefjord på kartet. I år har nye nettsider blitt utviklet med mye god informasjon om kommunen (perfekt for å lage en julequiz om Sandefjord - www.tenksandefjord.no/). Den 22. desember inviterer vi til årets koseligste jobbintervju «Hjem til jul», hvor næringslivet møter interesserte kandidater som ønsker seg tilbake til Sandefjord. Det er stor interesse for å delta, og ventelisten er lang.

Mesternes mester
I år har flere TV-produksjoner hatt Sandefjord som base. Den største produksjonen «Mesternes mester» kom til Sandefjord takket være iherdig jobbing av prosjektleder i Tenk Sandefjord, samt mange gode krefter i Sandefjord kommune, vårt lokale næringsliv og ikke minst mange frivillige. Den 1. januar er første sending, og vi gleder oss. Programmet har i snitt over en million seere hver fredag, og dette vil være en fantastisk markedsføring av den flotte kommunen vår.

Vi er optimister
Vi gleder oss til et nytt år og har mye interessant på programmet. Det starter med storfrokost i Hjertnes den 11. januar hvor Erna Solberg, partileder i Høyre, sammen med Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Nordea og Olav Chen, leder for renter og global allokering i Storebrand står på scenen. Alle er velkommen til å delta.

Vårt ønske for 2023 er at det gode samarbeider fortsetter, at vi deler, bryr oss og støtter opp om vårt lokale næringsliv. Vi trenger alle å bli sett, inkludert og verdsatt. Sammen skaper vi et raust og varmt Sandefjord.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Vennlig hilsen
Benedicte, Mona, Hanne Marie og Ingebjørg 


Tilbake

Artikler

 • Å ta sykefraværet på alvor!

  Nyheter - 28.11.2023

  Å ta sykefraværet på alvor!

  I dag startet 35 SNF-ere dagen med møtet i det nye kontorbygget til NAV i Sandefjord. På agendaen var sykefravær, og hvilket ansvar som påhviler arbeidsgiver i forhold til oppfølging og forebygging.

  Les mer
 • Verdensledende teknologi for havrommet og ekstreme miljøer!

  Nyheter - 27.11.2023

  Verdensledende teknologi for havrommet og ekstreme miljøer!

  For 26 år siden så Fosstech dagens lys med en ambisjon om å utvikle og produsere prototyper til kunder fra et beskjedent mekanisk verksted. I 2004 flyttet bedriften fra Tønsberg til Borgeskogen. Ti år senere kom oljeprisfallet, og 30 prosent av omsetningen forsvant over natten. Nå sikter de mot nye høyder og en omsetning på 500 millioner om noen år, det er i alle fall et hårete mål.

  Les mer
 • Kaffelukt på Råstad

  Nyheter - 25.11.2023

  Kaffelukt på Råstad

  Norge, sammen med Finland, er det landet i verden hvor det drikkes mest kaffe. Håndbrygg har blitt en stor trend, og forbrukerne er opptatt av kvalitetskaffe. I Sandefjord er vi så heldige å ha vårt eget kaffebrenneri, som holder til i gamle From barneskole sine lokaler. Her er pultene byttet ut med brennemaskiner, blyantene med kaffebønner, lærerne er byttet ut med kaffeentusiaster og elevene med kunder og forhandlere.

  Les mer
 • Medspillere som gjør en forskjell!

  Nyheter - 23.11.2023

  Medspillere som gjør en forskjell!

  Om alle bedrifter i Sandefjord ansatte en ungdom hver, ville vi avskaffet utenforskapet i kommunen vår. Mulighetshuset i Bekkeveien er Sandefjords nye storstue for å bekjempe utenforskap. I dag var medspillerne – arbeidsgivere som inkluderer, samlet til felles frokostmøte.

  Les mer
 • Hjem til jul virker!

  Nyheter - 23.11.2023

  Hjem til jul virker!

  Torsdag 21. desember arrangeres den niende utgaven av Hjem til jul. Dette er årets mest ettertraktede og hyggeligste jobbintervju. Fjorårets arrangement hadde lange ventelister, og resulterte i seks rekrutteringer til bedrifter i Sandefjord.

  Les mer
 • Stor interesse for generativ AI!

  Nyheter - 21.11.2023

  Stor interesse for generativ AI!

  I dag inviterte vi til et "bonusmøte" på Harmonie arena med 230 kunnskapssultne SNF-medlemmer i salen. Kunstig intelligens er høyt på agendaen, og opplever mange har behov for å lære mer om framtidens måte å jobbe på.

  Les mer
 • Lokale investeringsmuligheter!

  Nyheter - 17.11.2023

  Lokale investeringsmuligheter!

  Har du hørt om Vestfold Investornettverk? Den 22. november kl 17.00 inviteres du til investorforum på Gründeriet hvor det blir presentasjoner av lokale gründerbedrifter, engasjerende samtaler og mulighet for å bli en del av spennende vekstselskaper fra Vestfold.

  Les mer
 • Vekst i boligsalget i Sandefjord!

  Nyheter - 17.11.2023

  Vekst i boligsalget i Sandefjord!

  Ved utgangen av oktober 2023 er det solgt 1056 eiendommer i Sandefjord. Tallet for tilsvarende periode i fjor var 1022. Snittpris pr. m2 har økt med kr 235,-. Vi har tatt en prat med Trine Sanne i EIE Eiendomsmegling som er optimistisk og spår en forsiktig vekst neste år.

  Les mer
 • Rekruttering, AI og bløtkake

  Nyheter - 15.11.2023

  Rekruttering, AI og bløtkake

  Det er en sprudlende gjeng som tar imot oss i nyoppussede lokaler på Torp IT. I dag feires de nye lokalene med en gedigen bløtkake, og hele huset er invitert på innflytningsfest. For søtsugne utsendte fra SNF var dette perfekt timing. 

  Les mer
 • Å skape dyktige team!

  Nyheter - 14.11.2023

  Å skape dyktige team!

  En fullsatt Arnebergsal på Midtåsen fikk på dagens frokostmøte høre om "Hvordan skape dyktige team"?. Stor interesse for temaet, og venteliste for å delta. Tusen takk til Expoteket, 20 års jubilanten som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Nærmere 2 000 sykemeldte i Sandefjord!

  Nyheter - 09.11.2023

  Nærmere 2 000 sykemeldte i Sandefjord!

  Norge ligger på første plass i OECD knyttet til fravær fra jobben grunnet sykemelding. På samme tid er vi kåret til verdens lykkeligste befolkning, og har blant verdens beste helsevesen. Bare i Sandefjord har det legemeldte sykefraværet økt med 8,7 prosent det siste året. Den 28. november inviterer Sandefjord Næringsforening og NAV Sandefjord til møte med temaet «Ta sykefraværet på alvor».

  Les mer
 • Varm velkomst i Sandefjord!

  Nyheter - 08.11.2023

  Varm velkomst i Sandefjord!

  Midt i hjertet av Sandefjord, nærmere bestemt Bytunet, flyttet Sparebanken Sør inn i nyoppussede lokaler i september 2020. Tross oppstart midt i en pandemi, har mottakelsen vært over all forventning, og kontorlokalene er allerede utvidet med nye kvadratmeter.

  Les mer
 • Mentorprogram for flerkulturelle sandefjordinger!

  Nyheter - 08.11.2023

  Mentorprogram for flerkulturelle sandefjordinger!

  Sandefjord Næringsforening i samarbeid med Globale Sandefjord og NAV Sandefjord søker arbeidslivsmentorer som kan bidra til at flerkulturelle sandefjordinger får fagrelevant arbeidstilknytning – med oppstart i februar 2024.

  Les mer
 • Byvandring i Sandefjord

  Nyheter - 07.11.2023

  Byvandring i Sandefjord

  I går inviterte vi til byvandring i samarbeid med Sandefjord kommune. Medlemmer av det nye kommunestyret, representanter fra administrasjon i Sandefjord kommune, Sandefjord Næringsforening og lokale eiendomsaktører deltok. Vi fikk høre om fortid, nåtid og framtid.

  Les mer
 • Underskriftskampanje!

  Nyheter - 03.11.2023

  Underskriftskampanje!

  Prisforskjellene på strøm i Norge må utjevnes. Næringsforeninger og næringsallianser i Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark står samlet i en felles aksjon der en delegasjon fra næringsforeninger og lokale politikere den 14. november vil møte representanter på Stortinget, samt olje og energiminister Terje Aasland for å forlange mer konkurransedyktige strømpriser i vår region. Næringsforeningene i Vestfold og Telemark ønsker å synliggjøre hvor viktig denne saken er for næringslivet ved å be om din digitale underskrift.  Sammen er vi sterkere. Frist: søndag 12. november. 

  Les mer
 • Klar for ytterligere utvikling og vekst!

  Nyheter - 02.11.2023

  Klar for ytterligere utvikling og vekst!

  På Lillevarskogen industriområde i Stokke holder vårt nye medlem Sandsje-Hvitsten til. Historien til selskapet går tilbake til 1946. Etter fusjon og flere oppkjøp, er bedriften i dag en av Norges største leverandører av skjærende verktøy til treindustrien. I tillegg produseres avansert mekanikk til en rekke anerkjente industribedrifter.

  Les mer
 • Vil du bli leverandør til kommunen?

  Nyheter - 01.11.2023

  Vil du bli leverandør til kommunen?

  Da anbefaler vi deg å registrere ditt selskap i Sandefjord kommune sin leverandørdatabase. Gjennom dette får kommunen en god oversikt over hvilke lokale leverandører som finnes innenfor aktuelle segmenter, og din bedrift kan bli inviterert inn i relevante konkurranser.

  Les mer
 • Grønn forbrukermakt!

  Nyheter - 31.10.2023

  Grønn forbrukermakt!

  I dag tok 30 SNF-ere turen til Bondens Hage på Helgerød. Tema for møtet var "Grønn forbrukermakt - hva velger kundene?". Mange bedrifter satser på grønn omstilling for å øke sin konkurransekraft. Men virker det? Tar kundene bevisste miljøvalg? Hva etterspør forbrukerne, og hvordan kan din bedrift skape en optimal kjøpsopplevelse?

  Les mer
 • All time high!

  Nyheter - 27.10.2023

  All time high!

  Aldri før har Sandefjord Næringsforening hatt flere medlemmer og det magiske tallet i dag er 583. Det er stadig flere bedrifter som ønsker å være en del av foreningen, og det motiverer oss veldig. Vi jobber hardt for å være relevante, gi medlemskapet god verdi og skape gode arenaer for det flotte næringslivet vi har i Sandefjord.

  Les mer
 • På jakt etter medarbeidere?

  Nyheter - 26.10.2023

  På jakt etter medarbeidere?

  Den 1. november arrangerer NAV Sandefjord jobbmesse i Kommunestyresalen. Her inviteres bedrifter, bemanningsbyråer og selvfølgelig jobbsøkere, slik at de kan treffe hverandre på raske og effektive speed-intervjuer. I løpet av to timer får man truffet mange kandidater, og gjerne bestemt seg for hvilke man tenker passer inn hos sin bedrift. Det er gratis å delta.

  Les mer
 • Vurderer nybygg!

  Nyheter - 25.10.2023

  Vurderer nybygg!

  Den 6. august 2001 åpnet Torp-IT dørene med mål om å samle lokale IT-bedrifter under samme tak. To av disse, Multicase og Gurusoft, er fortsatt leietakere. I dag er alle kontorplasser utleid og nærmere 250 medarbeidere fyller lokalene.

  Les mer
 • Rødt lys i næringsutvikling

  Nyheter - 25.10.2023

  Rødt lys i næringsutvikling

  Leserinnlegg:
  Den knappe kapasiteten i strømnettet blir stadig mer utnyttet, og dette utgjør en betydelig bekymring for fremtiden. Barrierer og flaskehalser i kraftnettet utgjør nå en akutt krise for vår region, og det er på høy tid at politikere og næringsliv tar grep.

  Les mer
 • Å skape kultur for bærekraft!

  Nyheter - 25.10.2023

  Å skape kultur for bærekraft!

  I dag inviterte vi til webinar i samarbeid med Atea med fokus på bærekraftskultur og kompetanseheving. Atea har i mer enn 15 år jobbet strategisk med sitt bærekraftarbeid, og er i dag rangert som det mest bærekraftige selskapet i sin bransje.

  Les mer
 • En skole for alle!

  Nyheter - 21.10.2023

  En skole for alle!

  Skagerak International School er ikke for eliten. Her møtes 430 elever fra 67 nasjonaliteter med ulike behov hver eneste dag. Noen er i Norge for en kortere periode, mens andre er norske elever med et internasjonalt tankesett. Blir årets statsbudsjett vedtatt, mister skolen 10,9 millioner i statsstøtte.  Lokale bedrifter, Sandefjord kommune og politikere jobber nå sammen for å få utsatt tilskuddsordningen til alle fakta er på bordet.

  Les mer
 • ;