Enorme muligheter!

Foto: Bjørn Gudbjørgsrud, Sandefjord kommune

Enorme muligheter!

26.02.2024

Eldrebølgen er i ferd med å skylle over Norge og Sandefjord. En kjøpesterk kundegruppe gir nye muligheter for et fremoverlent næringsliv. Kommunedirektør Bjørn Gudbjørgsrud tror 80 er det nye 50. Selv lader han hode og kropp med trening, friluftsliv og på to hjul med Harley Davidson. 

Sandefjord har i mange år hatt en årlig befolkningsvekst på rundt en prosent. Det har vært og er en viktig drivkraft i utvikling av kommunen. Med et økende fødselsunderskudd, vil veksten framover komme fra netto innflytting.

-  Vi kommer til å bli flere eldre enn unge i Sandefjord i årene vi har foran oss. Seniorene er en enorm ressurs, oppegående, spreke og ikke minst en kjøpesterk kundegruppe, sier Bjørn Gudbjørgsrud. De som evner å se muligheter og møte etterspørselen i utvikling av tilpassede boliger, teknologi, kultur, helse- og treningstilbud, sosiale arenaer og reiseliv, vil ha store fortrinn.  Kommersielle muligheter finnes over hele fjøla. Widerøe har skjønt det. Nå tilbyr de gratis flyturer til de over 90 og kaller den forfriskende kampanjen «flukten fra gamlehjemmet».

Seniorkompetanse – det nye gullet!
Om ikke ordet pensjonist forsvinner, er sjansen stor for at du som leser dette må stå lenger i jobb. Næringslivet trenger både kompetanse og erfaring. Seniorene er kanskje Norges nye gull i kampen om hoder og hender.

-  Jeg tror bildet av seniorarbeidskraften vil endre seg til noe positivt og at flere arbeidsgivere vil se verdien av et større mangfold, fortsetter Gudbjørgsrud. Kanskje vil det kreve noe fleksibilitet i arbeidstid og oppgaver. Å stå lenger i jobb er viktig for samfunnsutviklingen. Det handler om mental innstilling både hos arbeidsgiver og arbeidstaker. Hva som er gammelt, er også i endring.  Mitt råd til alle er å passe på helsen, være aktivt og følge med på hva som skjer.

Kommersielle muligheter i en kjøpesterk gruppe

Best i landet
Sandefjord er best i Norge på å tilrettelegge for næringslivet. For få dager siden ble det topplassering i NHO og KS sin kåring «årets vertskapskommune for næringslivet». Nå er målet å bli best på boligutvikling.

-  Det er viktig for kommunen å tiltrekke flere innbyggere og ha et tilbud tilpasset framtidige behov. Det må bygges mer nytt og det må utvikles nye boligtyper. Eksempel på det er kollektiv for eldre med sosiale samlingspunkt, og andre gode løsninger som bidrar til å utsette overgangen til omsorgsboliger og sykehjem lengst mulig. Som en del av byutviklingen, må vi få et godt blandingsforhold mellom bolig for unge og eldre. Når eldre flytter ut av eneboligene sine, frigjøres boliger for barnefamilier under etablering. Å bli best handler dessuten om at vi som kommune må tilrettelegge for god oppfølging av byggesaker og tilgjengelige arealer. Flere prosjekter må realiseres. Akkurat nå merkes det tydelig at aktiviteten er svært lav. Vi håper på bedre tider, sier Gudbjørgsrud.

Nye prioriteringer
Behovet for barnehage og skoler kan bli mindre, og kommunens ressurser vil måtte vris mer mot pleie og omsorg.

-  Helsesektoren er allerede hardt presset, og behovet for omsorg er økende. Medisiner og teknologi kommer til å løse mer, men vi trenger også å øke kapasiteten. Målet er å jobbe for større stillingsprosenter for de som allerede jobber innenfor helse. Som kommune har vi ikke ha økonomi til å løse alle framtidige behov, og det vil tvinge fram nye løsninger fra private aktører, avslutter Bjørn Gudbjørgsrud.  

**

Kommersielle muligheter i en kjøpesterk gruppe

Den 3. april inviterer Sandefjord kommune og Sandefjord Næringsforening til morgenmøte med teamet «kommersielle muligheter i en kjøpesterk gruppe». Møtet er åpent for alle, og du finner mer informasjon og link til påmelding HER.


Tilbake

Artikler

 • Bilde av Pål Fredrik Berg og Frode Hammer i GamEra.

  Nyheter - 19.04.2024

  Brukt elektronikk på nett!

  Det startet som en lidenskapelig hobby på kjøkkenet til Pål Fredrik Berg. Som ihuga gamer og dataentusiast, ville han gjøre gaming tilgjengelig for flere. På samme tid ønsket han å sette gjenbruk på agendaen og legge til rette for gode, bærekraftige valg. Det ble starten for nettbutikken GamEra.

  Les mer
 • Trusselbildet i 2024!

  Nyheter - 18.04.2024

  Trusselbildet i 2024!

  I dag startet nærmere 130 SNF-ere dagen med frokostmøte om temaet "Trusselbildet i 2024", et svært tidsaktuelt og alvorlig tema. Antall cyberangrep mot norske virksomheter er økende og Jørgen Rørvik, spesialist på cybersikkerhet, snakket om at vi alle blir overvåket. Tidligere general og forsvarssjef Sverre Diesen holdt innlegg om "verden i 2024 – et annerledes og farligere sted". Tusen takk til Oslofjord Convention Center som var dagens vertskap. 

  Les mer
 • Bilde i forbindelse med utdeling av prisen årets vertskapskommune. Representanter fra Sandefjord kommune, NHO, KS og Sandefjord Næringsforening.

  Nyheter - 16.04.2024

  Mest næringsvennlige kommune!

  I februar ble Sandefjord kåret til ”Årets vertskapskommune for næringslivet”. Prisen deles ut i regi av NHO og KS, og i går var de på besøk i Sandefjord for å høre mer om jobben som gjøres og det gode samarbeidet som er mellom næringsliv, kommune og de folkevalgte.

  Les mer
 • Bilde av medarbeidere i Sandefjord Næringsforening

  Nyheter - 15.04.2024

  Lyst til å bli medlem?

  Sandefjord Næringsforening er den viktigste møteplassen i Sandefjord og jobber til det beste for næringslivet i regionen. Sammen bidrar vi til at regionen har de kvaliteter som gjør at folk ønsker å bo og arbeide her.

  Les mer
 • Adminkit - bilde av ansatte

  Nyheter - 12.04.2024

  Sikter mot internasjonal suksess

  Å skape et administrasjonsverktøy som er så enkelt at «ingen oppgave skal ta mer enn 5 minutter», kan virke som umulig for de fleste. Dette hårete målet har gründerne bak Adminkit lyktes med, og har gått fra ide til lansering og skalering mot internasjonalisering på rekordtid. 

  Les mer
 • Bilder fra medlemsbesøk til Norsk Tekstilgjenvinning.

  Nyheter - 10.04.2024

  Et nytt industrieventyr!

  I dag startet 35 SNF-ere dagen med besøk til Norsk Tekstilgjenvinning - Norges første tekstil-til-tekstil gjenvinningsanlegg som åpnet ved årsskiftet. De driver banebrytende arbeid på Pindsle hvor sluttproduktet kan tilbakeføres til verdikjeden. Interessen rundt selskapet er stor, også utover landegrensene kunne Pål Erik Haraldsen (CEO) fortelle om. Dette kan være starten på et nytt industrieventyr i Sandefjord.

  Les mer
 • Effektiv og bærekraftig logistikk!

  Nyheter - 10.04.2024

  Effektiv og bærekraftig logistikk!

  Larvik Havn inviterer den 6. juni til en dag fylt med innovasjon, samarbeid og teknologi hvor målet er å gi deg innsikt i kortreist sjøtransport, for å skape effektiv og bærekraftig logistikk.

  Les mer
 • Bilder fra besøk til Cafe Vintage med Ung 40 Sandefjord.

  Nyheter - 09.04.2024

  U40 Sandefjord møtte Globale Sandefjord

  Mangfold gir styrke! U40 samling med Globale Sandefjord gav ikke bare styrke, men også masse innsikt, forståelse og bevisstgjøring av mangfoldskompetanse. Både som bruk i næringslivet- men også i en selv. Nå er alle i U40 invitert til å delta på konferansen "Mangfold, mot og muligheter"!

  Les mer
 • En personlig og engasjert lokalbank!

  Nyheter - 06.04.2024

  En personlig og engasjert lokalbank!

  Den 1. februar i år var sammenslåingen av Andebu Sparebank, Larviksbanken og Skagerrak Sparebank en realitet, samlet under felles navn: Skagerrak Sparebank. I Sandefjord er lokalene omprofilert med ny visuell identitet, og logofargen skiftet fra grønn til lilla. Gjennom sammenslåingen styrker banken sin posisjon ytterligere, og får mulighet til å ta større engasjementer i bedriftsmarkedet.

  Les mer
 • Like drømmer - like muligheter!

  Nyheter - 03.04.2024

  Like drømmer - like muligheter!

  Onsdag var 100 fra vårt lokale næringsliv invitert til Jotun hvor SF Kvinner og en kommende toppsatsning i Sandefjord var på agendaen. Budskapet fra Norges Fotballpresident Lise Klaveness var klart: Næringslivet må ta et større samfunnsansvar og gi like muligheter. Nå er det en god tid for å investere i kvinnefotballen. Bedrifter som går foran, vil styrke eget omdømme.

  Les mer
 • Kommersielle muligheter!

  Nyheter - 03.04.2024

  Kommersielle muligheter!

  I dag var 160 fra næringslivet samlet i Harmonie arena for å høre om "kommersielle muligheter i en kjøpesterk gruppe". Seniorene representerer en voksende gruppe. Det ligger store forretningsmuligheter for aktører som forstår og har innsikt om målgruppen og behovene som kommer. Kommunen alene vil ikke klare å dekke dette markedet i framtiden.

  Les mer
 • YBS blir U40 Sandefjord

  Nyheter - 03.04.2024

  YBS blir U40 Sandefjord

  Young Business Sandefjord (YBS) har nå byttet navn til U40 Sandefjord - et nettverk for deg under 40 år.

  Les mer
 • Skreddersøm og gode holdninger!

  Nyheter - 30.03.2024

  Skreddersøm og gode holdninger!

  Teknologi er noe alle kan lære seg. Men å utvikle gode holdninger kan være mer utfordrende. Hos GET Academy i Larvik har de funnet en "formel" der nøkkelkompetanser og IT-ferdigheter går hånd i hånd. Gründerne, med bakgrunn fra skolevesenet, så et stort behov for en ny tilnærming til pedagogikk for å hjelpe flere inn i utdanning og jobb, og traff med det en nerve i markedet.

  Les mer
 • Velkommen til nye medlemmer!

  Nyheter - 28.03.2024

  Velkommen til nye medlemmer!

  Det er alltid fint å ønske nye medlemmer velkommen til Sandefjord Næringsforening. Nye bedrifter har blitt en del av foreningen i 1. kvartal, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere.

  Les mer
 • God påske!

  Nyheter - 25.03.2024

  God påske!

  Påsken nærmer seg, og nå ønsker vi oss noen solrike og varmere vårdager. Det er få steder som slår Sandefjord i den fine tiden vi har foran oss. Utelivet våkner gradvis til og et mangfold av muligheter står på programmet i kulturbyen Sandefjord. 

  Les mer
 • Generalforsamling i SNF!

  Nyheter - 23.03.2024

  Generalforsamling i SNF!

  Den 20. mars gjennomførte Sandefjord Næringsforening generalforsamling med 55 SNF-ere på Scandic Park Sandefjord. Kvelden kort oppsummert: høy aktivitet i 2023, mye spennende som skjer i Sandefjord, positive medlemmer og god stemning.

  Les mer
 • Nok strøm til næringslivet!

  Nyheter - 18.03.2024

  Nok strøm til næringslivet!

  I dag inviterte vi til møte med det viktige temaet "Hvordan sikre nok strøm til næringslivet". Nærmere 160 deltok fra privat næringsliv og det offentlige. Kraft er et tema som berører mange om dagen, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det innmeldte kraftbehovet til nettselskapene tilsvarer 2 – 3 ganger dagens forbruk i regionen og uten økt krafttilgang trues både verdiskaping og arbeidsplasser. Gode rammebetingelser er viktig for det grønne skiftet. 

  Les mer
 • Årets tema: Ekstremvær!

  Nyheter - 17.03.2024

  Årets tema: Ekstremvær!

  Den 2. mai arrangeres beredskapsdagen på USN. Tema for årets konferanse er ekstremvær. Hvem skal ta regninga og hvilke endringer og utfordringer må vi håndtere i tiden fremover? Dette er noe av det du får høre mer om.

  Les mer
 • All time high!

  Nyheter - 15.03.2024

  All time high!

  Aktiviteten har aldri vært større for SANDS Advokatfirma. «Dyrtid» med nedgangstider for noen bransjer og flere konkurser har likevel bidratt til stor etterspørsel etter juridisk hjelp. I tillegg er trenden å sikre rettigheter gjennom gode kontrakter, samt å argumentere ut fra juridiske argumenter i forhandlinger. 

  Les mer
 • Enorm interesse!

  Nyheter - 13.03.2024

  Enorm interesse!

  I dag var 200 teknologiinteresserte SNF-ere samlet til frokostmøte for å høre mer om kunstig intelligens. Microsoft Copilot 365 er nå tilgjengelig for alle (også på norsk), og kan bidra til at jobbhverdagen revolusjoneres med bedre arbeidsprosesser og bedre produktivitet. Vi fikk også høre om hva som ligger i den nye bølgen av generativ AI og kunstig intelligens i forretningsmessig bruk. Et stort takk til Atea som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Det startet på kjøkkenbenken...

  Nyheter - 07.03.2024

  Det startet på kjøkkenbenken...

  Ikke alle gründerhistorier er like godt kjent for oss sandefjordinger. I 1985 ble Vestfold Audio etablert av ekteparet Egil og Gro Rove. Han jobbet for Rikstrygdeverket med montering av varslingsanlegg for hørselshemmede. Ideen om trådløse varslingssystemer som skulle forenkle hverdagen for hørselshemmede, ble starten på et nytt gründereventyr i Sandefjord under navnet Vestfold Audio.

  Les mer
 • Hvordan lykkes med styrearbeidet?

  Nyheter - 06.03.2024

  Hvordan lykkes med styrearbeidet?

  Dagens møte på Midtåsen om "hvordan lykkes med styrearbeidet" viste at det er stor interesse for å lære mer om godt styrearbeid. Over 80 deltakere fikk høre om hvordan profesjonalisering av styret bidrar til å skape verdier og utvikle bedriften. Odd Gleditsch d.y. og Mari Liverød fra Tenden Advokatfirma og Erik Aasmundtveit fra Skagerak Consulting delte solid kunnskap og erfaring med deltakerne.

  Les mer
 • Nytt lovkrav!

  Nyheter - 02.03.2024

  Nytt lovkrav!

  Den 1. januar 2024 trådte nye regler i arbeidsmiljøloven om verneombud i kraft. Virksomheter med fem eller flere arbeidstakere skal ha minst ett verneombud. I henhold til Arbeidsmiljøloven skal arbeidsgiver sørge for at verneombudet gjennomgår og kan dokumentere HMS-opplæring. Opplæringen skal være på 40 timer, eventuelt kortere hvis partene avtaler det. Mona Visted er verneombud i Sandefjord Næringsforening og har nylig gjennomført det aktuelle kurset.

  Les mer
 • SAS kommer (tilbake) på TORP

  Nyheter - 29.02.2024

  SAS kommer (tilbake) på TORP

  Pressemelding: SAS starter flyvninger mellom TORP og København den 28. april og billetter vil kunne bookes via sas.no eller via reisebyrå fra og med i dag torsdag 29. mars 2024. SAS vil operere ruten med en daglig forbindelse, alle ukedager bortsett fra lørdag. 

  Les mer
 • ;