Foto: Sandefjord Næringsforening
Ekte skaperglede!
03.08.2024
Fra en håndfull på Presterød til nærmere 70 faste ansatte og nytt hjem på Borgeskogen. Det er ingen tvil om at Strandman har hatt en god utvikling siden oppstarten i 1979. - Utrolig moro å feire 45 års-jubileum med innflytning i nye lokaler på Borgeskogtoppen 11, sier daglig leder Ruben Høie. Takket være god innsats fra alle våre ansatte og de på hjemmebane, har vi kommet dit vi er i dag.
Strandman er nyinnflyttet til Sandefjord. I februar åpnet de dørene til splitter nye lokaler på Borgeskogtoppen 11. Her har de nok plass til å vokse og utvikle selskapet for framtiden. De stortrives og føler seg svært velkommen.
Historien til Strandman startet i 1979 på Presterød i Tønsberg. Gründerne Jan Peder Strandman og Harald Jørstad startet anleggsfirmaet med mål om å følge kunder fra idé til fiks ferdig uterom. Sunn og god vekst førte til økt plassbehov. I 2009 gikk ferden videre til Velle og rett under seks mål tomt. Når behovet for mer plass nok en gang meldte seg, var det på Borgeskogen de fant 20 mål tomt for langsiktig vekst. Her åpnet det seg også mulighet til samlokalisering med Grøntanlegg Sandefjord AS som ble fusjonert inn i Strandman i 2022, og Nøtterøy Asfalt hvor Strandman er majoritetseier.
- Det var stort og en utrolig god følelse å kjøpe tomt og bygge selv, siden vi tidligere var leietakere, forteller Ruben. Her kan vi utvikle selskapet for framtiden, og vi har opsjon på ytterligere 20 mål. At Borgeskogen er ferdig regulert for formålet vårt, er også en fordel. Nå er vi lokalisert midt i smørøyet for primærområdet vårt som er Vestfold. Det er takket være alle våre gode medarbeidere at vi har kommet dit vi er i dag. Det er uten tvil en laginnsats, som også de hjemme bidrar til med å ta godt vare på våre ansatte når de ikke er på jobb.
Vellykket «samboerskap»
Strandman ønsket å skape en tunfølelse rundt byggene som er satt opp, og har klargjort alle takene for solceller. De planla 22 kontorer, pluss møterom og hadde 9 ledige kontorer ved innflytting. Historien ville det slik at Laugstol som driver med gatebelysning, spurte om det var ledig plass her. De leier nå 6 kontorer, uteområde og lagerhall. Samboerskapet fungerer svært godt.
Tar et samfunnsansvar
Hovedsesongen til Strandman strekker seg fra april til september, men med snørike vintre er det mye oppdrag gjennom hele året. Behovet for sesongarbeidere er også stort.
- I år har vi vært flinke til å få tak i dyktige ukrainere som har fått sesongkontrakt. Vi har ti flinke lærlinger og tar også inn ungdommer som har utfordringer med å finne plassen sin i den tradisjonelle skolehverdagen. Det er fantastisk å se de blomstre, forteller Ruben. Gjennom «Jobbute.no» har vi gått sammen med flere aktører for å motivere unge til å bli anleggsgartnere. Det er blitt et helårsyrke med en topp om sommeren.
Tøffere tid
Strandman sitt kundesegment fordeler seg 60/40 mellom privatmarkedet og det proff/offentlige. Rammeavtaler med kommunene i Larvik, Sandefjord og Tønsberg er viktig for en forutsigbar drift.
- Vi merker tøffere tider og større konkurranse om oppdragene, sier Ruben Høie. Men når det er sagt, har vi flere forespørsler fra privatmarkedet i år. Folk vil ha det fint rundt seg. Det er viktig for oss å være forutsigbare for kunden. Vi tilbyr gratis idebefaring, og holder i alt fra tegninger, prosjektering til ferdigstillelse og vedlikehold.
Vekstambisjoner
Strandman har i dag 9 eiere som utfyller hverandre godt og bidrar til selskapets utvikling. Nye oppkjøp vurderes fortløpende. Det er nødvendig for å sikre veksten og få med dyktige folk. Grøntanlegg Sandefjord er et godt eksempel på det, som ble kjøpt av Strandman i 2020.
- Målet vårt er å vokse jevnt og trutt. Vi ønsker å ta markedsandeler i eksisterende marked, og veksten skal være sunn og god, avslutter en smilende Ruben Høie.