Digitale forretningsmodeller

Digitale forretningsmodeller

24.09.2021

Fredag morgen inviterte vi til fagsamling i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge med temaet "Hvordan videreutvikle din forretningsmodell til å bli digital".

Førsteamanuensis Birgit Andrine Apenes Solem og professor Per Egil Pedersen innledet med å illustrere hva det betyr å gjøre en forretningsmodell digital, med eksempler på hvordan ulike varehandelsaktører kan koble sammen sine tilbud for å gjøre opplevelsen av den digitale kundereisen så god og effektiv som mulig for kunden.

Til digitale forretningsmodeller ble også bærekraftige forretningsmodeller vektlagt som særdeles viktig å utvikle. 

Se presentasjonen fra dagens fagsamling HER.

 


Tilbake

Artikler

 • Norskkurs på kveldstid!

  Nyheter - 05.12.2022

  Norskkurs på kveldstid!

  Har du en medarbeider som ønsker og trenger å ta norskopplæring? Sandefjord kommune ved Sandefjord voksenopplæring arrangerer kurs fra januar 2023, og siste frist for påmelding er 16. desember.

  Les mer
 • Frist for statlig strømstøtteordning

  Nyheter - 03.12.2022

  Frist for statlig strømstøtteordning

  Søknadsfristen for energitilskuddsordningen/strømstøtte er 11. desember. Husk at revisor eller regnskapsfører må signere og godkjenne søknaden. 

  Les mer
 • Tips til god sykefraværsoppfølging!

  Nyheter - 02.12.2022

  Tips til god sykefraværsoppfølging!

  For å lykkes med å redusere sykefraværet, må du jobbe aktivt for å styrke nærværet. Første skritt er en forståelse av hva du som arbeidsgiver bør/må gjøre, hvordan du skal gjøre det og hvorfor. Sykefravær er ingen privatsak, men det er avgjørende at du som arbeidsgiver blir trygg på å stille spørsmål som gir deg den informasjonen som er «need to know» fremfor «good to know».

  Les mer
 • Ønsker flere studenter!

  Nyheter - 01.12.2022

  Ønsker flere studenter!

  Pilot Flight Academy er en av Europas største og mest moderne flyskoler, med base på Sandefjord lufthavn. Studentene bor på Torp Campus og utdanningen tar to år. De 270 studentene får etter endt utdanning med teori og flyskole internasjonalt pilotsertifikat.

  Les mer
 • Trenger du rådgivning?

  Nyheter - 28.11.2022

  Trenger du rådgivning?

  Har du et enkeltmannsforetak og savner praktisk veiledning? Da har du mulighet til å delta på Gründeriets partnerdag som arrangeres den siste onsdagen i hver måned fra kl 10.00 – 14.00 på Gründeriet. Det er åpent hus 30. november og ikke nødvendig å booke tid.

  Les mer
 • Gründertorget er lansert!

  Nyheter - 24.11.2022

  Gründertorget er lansert!

  Gründeriet har lansert "Gründertorget" hvor du kan handle fra lokale gründere i Sandefjord, tilknyttet Gründeriet. Her tilbys både produkter og tjenester, kategorisert på bransjer.

  Les mer
 • Et svært interessant frokostmøte!

  Nyheter - 18.11.2022

  Et svært interessant frokostmøte!

  En interessant start på dagen med 150 medlemmer på frokostmøte på Scandic Park Sandefjord. Temaene for møtet var "Krevende verdensøkonomi og tøffe klimaforhandlinger". Takk til DNB som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Alder ingen hindring!

  Nyheter - 18.11.2022

  Alder ingen hindring!

  Da Olav Lühr fylte 70 år, måtte han slutte i Fjord Line ved oppnådd pensjonsalder. Dagen etter startet hans nye karriere som selvstendig næringsdrivende. Oppdragene lot ikke vente på seg; salgssjef for Fjortind Hotels, deltidsbonde og trailersjåfør. Nå er han 72, og har akkurat blitt headhuntet til Artyfy på Ranvik Brygge.

  Les mer
 • Bli mentor til en ungdomsbedrift!

  Nyheter - 17.11.2022

  Bli mentor til en ungdomsbedrift!

  Sandefjord Videregående Skole underviser i metoden ungdomsbedrift på flere linjer som entreprenørskap, business og innovasjon, salg og reiseliv, informasjonsteknologi og medieproduksjon. For å få til god læring trenger skolen samarbeid med næringslivet og en mentor til hver ungdomsbedrift. 

  Les mer
 • Feiende flott og femti!

  Nyheter - 12.11.2022

  Feiende flott og femti!

  For en fin jubileumsfest det ble med festkonsert, festmiddag, festtaler, jubileumsfilmer og ikke minst mange fine folk. Tusen takk til alle som deltok på 50 års feiringen til Sandefjord Næringsforening fredag 11. november. 

  Les mer
 • Årets hyggeligste jobbintervju!

  Nyheter - 11.11.2022

  Årets hyggeligste jobbintervju!

  Den 22. desember samler vi spennende bedrifter i Sandefjord som er på jakt etter nye medarbeidere. Dette er en unik mulighetene til å møte kandidater ansikt til ansikt. Med Hjem til jul ønsker vi å skape en arena hvor ansettelsesprosessen starter med noe annet enn kun en polert CV og søknad.

  Les mer
 • Spennende bedriftsbesøk!

  Nyheter - 09.11.2022

  Spennende bedriftsbesøk!

  En fin start på dagen med et fulltegnet bedriftsbesøk til Volmax på Borgeskogen. Grant Larsen, presenterte Cognia, Frank Nordby, fortalte om Volmax, Andreas Ringstad fra Atenti delte innsikt om utviklingen på Borgeskogen fra 1990 og til nå, og Andreas Hojem Olsen fra Format Eiendom løftet behovet for tomter og god plassering framover. Etterspørselen er betydelig av aktører som ønsker å etablere seg på området. Tusen takk til alle som deltok.

  Les mer
 • Få støtte til opplæring!

  Nyheter - 08.11.2022

  Få støtte til opplæring!

  Neste søknadsfrist for bedriftsintern opplæring (BIO-midler) er 10. november.  Søknader som kommer inn til søknadsfrist, vil bli gitt tilbakemelding på kvalifiseringskravene og hva som eventuelt må endres for å kvalifisere til videre behandling. 

  Les mer
 • Høringsfrist 14. november!

  Nyheter - 04.11.2022

  Høringsfrist 14. november!

  Planforslaget til ny arealdel i Sandefjord kommune er nå ute på høring. Hoveddokumentene i planforslaget er nytt plankart, nye planbestemmelser og retningslinjer, og planbeskrivelse, hvorav de to førstnevnte er juridisk bindende. Høringsfristen er 14. november.

  Les mer
 • Konkrete tiltak for å redusere energikostnader!

  Nyheter - 02.11.2022

  Konkrete tiltak for å redusere energikostnader!

  På dagens webinar i Green Network var temaet energieffektivisering og strømsparing. Hva kan bedriftene konkret gjøre for å redusere sine energikostnader?

  Les mer
 • Interessant besøk hos Jotun!

  Nyheter - 01.11.2022

  Interessant besøk hos Jotun!

  For en kveld vi har hatt hos Jotun sammen med medlemmer i Grenland Næringsforening. Tirsdag 1. november samlet vi næringslivet fra de to næringsforeningene med interessant agenda og fin omvisning.

  Les mer
 • Øystein bryr seg!

  Nyheter - 29.10.2022

  Øystein bryr seg!

  Øystein Seim i Seim Maskin mener det er viktigere enn noen gang å bry seg. Han er stolt nabo og ambassadør av Mulighetshuset i Bekkeveien 1. Med et raust hjerte og et brennende engasjement, vil han arbeide to dager i måneden gratis for å hjelpe flere inn i jobb.

  Les mer
 • Medlem nr. 571!

  Nyheter - 28.10.2022

  Medlem nr. 571!

  BYGG SANDEFJORD ble vårt medlem nummer 571. I dag har vi besøkt denne herlige gjengen og overlevert en sprudlende gave til "all time high-medlemmet" vårt.

  Les mer
 • Flere gründerstjerner i Sandefjord!

  Nyheter - 27.10.2022

  Flere gründerstjerner i Sandefjord!

  Jakten på gründere som fortjener en stjerne i Sandefjords "walk of fame" i Dronningensgate har startet. Hvem synes du fortjener en stjerne? På selveste St. Hans, den 23. juni 2023 skal de neste stjernene avdukes.

  Les mer
 • Er du fornøyd med Sandefjord kommune?

  Nyheter - 26.10.2022

  Er du fornøyd med Sandefjord kommune?

  Sandefjord kommune ønsker å høre din mening om kommunens arbeid med næringsutvikling. Vi blir glad om du tar deg tid til å besvare et par enkle spørsmål. Undersøkelsen er anonym. Svarfrist er 2. november.

  Les mer
 • Historisk kontrakt!

  Nyheter - 25.10.2022

  Historisk kontrakt!

  Fosstech vant nylig en prestisjetung maritim forvarskontrakt med Kongsberg Gruppen, i sterk konkurranse med 16 ledende teknologibedrifter i Norge. Dette er den største kontrakten i Fosstech sin historie. Kontrakten utgjør 100 millioner NOK - noe som passer godt i år som Fosstech fyller 25 år.

  Les mer
 • Populært frokostmøte på Midtåsen!

  Nyheter - 24.10.2022

  Populært frokostmøte på Midtåsen!

  En inspirerende start på tirsdag 25. oktober med full sal og mange blide medlemmer på Midtåsen. Temaet for møtet var "kultur, team og tillitt". Vi vil takke dyktige foredragsholdere som delte kunnskap og innsikt.

  Les mer
 • Ta med partner på jubileumsfest

  Nyheter - 23.10.2022

  Ta med partner på jubileumsfest

  Flere av våre medlemmer har ytret ønske om å ta med seg partneren på jubileumsfeiringen vår fredag 11. november. Vi har åpnet for det og ønsker velkommen til en festaften med jubileumskonsert med Sandefjord Storband med gjesteartister, festmiddag, litt historie, dans, god stemning og masse bra folk.

  Les mer
 • Tenk stort-prisen 2022!

  Nyheter - 21.10.2022

  Tenk stort-prisen 2022!

  PwC og Sandefjord Næringsforening skal nok en gang løfte fram lokale bedrifter som utmerker seg spesielt positivt. Temaet for Tenk stort-prisen 2022 er omstilling. Alle kan nominere sine favoritter, og siste frist er 1. november.

  Les mer
 • ;