Alder ingen hindring!

Alder ingen hindring!

18.11.2022

Da Olav Lühr fylte 70 år, måtte han slutte i Fjord Line ved oppnådd pensjonsalder. Dagen etter startet hans nye karriere som selvstendig næringsdrivende. Oppdragene lot ikke vente på seg; salgssjef for Fjortind Hotels, deltidsbonde og trailersjåfør. Nå er han 72, og har akkurat blitt headhuntet til Artyfy på Ranvik Brygge.

Olav kom fra Tyskland til Norge i 1970 uten å kunne et ord norsk. I dag høres ingen tysk aksent. Siden 1987 er Sandefjord hans adresse.

Hvordan startet din jobbkarriere?
- Jeg har jobbet med reiseliv siden 1967 og kan se tilbake på mer enn 50 spennende år i en fantastisk bransje. Store deler av mitt voksne jobbliv har jeg bodd utenlands – både i Asia og Øst-Europa. Torp Sandefjord Lufthavn har vært en velsignelse for meg i perioder med nærmere to hundre reisedøgn årlig. Jeg er fortsatt mye på farten. Ved siden av jobben min i Artyfy, er jeg reiseleder på elvecruise i Europa og Asia.

Hva er drivkraften din – du har jo fortjent å ta det litt roligere nå?
- Resultater driver meg og de er ferskvare. Jeg liker å levere, få ting til å funke og ha det gøy. Livet er en evig læringsprosess - en never ending story. Døgnet har tross alt 24 timer, så litt tid til hvile innimellom er det også. Jeg har aldri telt timer og er på plass når det trengs.

Hvordan er event-bransjen?
- Jeg har aldri holdt på med konserter, og nå pugger jeg artistnavn. Dette er en ny verden for meg, og det er så moro. Hadde for eksempel aldri hørt om rider (artistens liste over tekniske og praktiske nødvendigheter og ønsker i forbindelse med en fremføring) og visste heller ikke hva backstage var. I sommer har vi hatt ni utekonserter og jeg har lært så mye på kort tid. Jeg liker å henge med kollegaene mine som er både 40 og 50 år yngre. Jeg tenker aldri på alder.

Hva er din favorittmusikk, når du nå er i bransjen?
- Jeg er storfan av Britain’s Got Talent på YouTube. Så mange flinke unge talenter som imponerer meg. Ellers går det litt i Janis Joplin og klassisk.

Hva er planene framover?
-I tillegg til jobben i Aftyfy, skal jeg være reiseleder på nyttårscruise på Rhinen, og senere 15 dagers elvecruise i Vietnam og Kambodsja.

Hvor lenge vil du jobbe?
- Jeg har ingen planer om å bli pensjonist. Jeg vil bidra. Jobben min er også hobbyen min. Hagearbeidet får andre ta seg av.

Du er ofte på møtene til Sandefjord Næringsforening. Hva gir det deg?
- Nettverk er viktig, og det er så bra at det lokale næringslivet støtter og handler av hverandre. Jeg holdt innlegg på Pitch & Mingle, og det resulterte i flere forespørsler i etterkant. Veldig moro, sier Lühr. 


Tilbake

Artikler

 • Gi medlemstilbud!

  Nyheter - 22.03.2023

  Gi medlemstilbud!

  Som medlem i Sandefjord Næringsforening kan du gjerne dele tilbud med andre medlemmer gjennom "medlem til medlem".

  Les mer
 • Trenger du rådgivning?

  Nyheter - 21.03.2023

  Trenger du rådgivning?

  Har du et enkeltmannsforetak og savner praktisk veiledning? Da har du mulighet til å delta på Gründeriets partnerdag som arrangeres den siste onsdagen i hver måned fra kl 10.00 – 14.00 på Gründeriet. Det er åpent hus 29. mars og ikke nødvendig å booke tid.

  Les mer
 • Vekstmotor på Pindsle!

  Nyheter - 20.03.2023

  Vekstmotor på Pindsle!

  TRIMIT leverer forretningssystemet Microsoft Business Central og rekrutterer medarbeidere i høyt tempo for å betjene kunder innen mote, sport og møbler.  Med medarbeidere fra Palestina, Polen, Litauen, Danmark og Norge, står mangfold høyt på agendaen. Norgessjef og daglig leder, Jesper Madsen, ønsker seg flere, flinke folk.

  Les mer
 • Europas største akademi for helikopterpiloter

  Nyheter - 17.03.2023

  Europas største akademi for helikopterpiloter

  På Torp i Sandefjord finnes det største miljøet for utdanning av piloter i Europa. European Helicopter Center (EHC) er ledende innen utdanning av ferske og erfarne helikopterpiloter. 

  Les mer
 • Generalforsamling i Sandefjord Næringsforening

  Nyheter - 16.03.2023

  Generalforsamling i Sandefjord Næringsforening

  Den 15. mars gjennomførte vi generalforsamling med 60 medlemmer på Scandic Park Sandefjord. Kvelden kort oppsummert: høy aktivitet i 2022, mye spennende som skjer i Sandefjord, positive medlemmer og god stemning.

  Les mer
 • Beredskapsdagen 4. mai!

  Nyheter - 15.03.2023

  Beredskapsdagen 4. mai!

  Den 4. mai inviterer Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, KS, NHO og USN til Beredskapsdagen 2023. Temaene for dagen er trusselbildet, tillit, sikkerhetskultur og totalberedskap. Målgruppen er alle i regionen som har et ansvar eller engasjement innenfor samfunnssikkerhet og beredskap. 

  Les mer
 • Ta Sjansen til Sandefjord

  Nyheter - 11.03.2023

  Ta Sjansen til Sandefjord

  Ta Sjansen er et kjent for de fleste, og nå kommer endelig dette konseptet til Sandefjord. 24. juni er det duket for folkefest, og det store spørsmålet er: Hvilken bedrift i Sandefjord bygger den råeste farkosten?

  Les mer
 • Sandefjord er finalist!

  Nyheter - 09.03.2023

  Sandefjord er finalist!

  For fjerde år på rad kårer NHO og KS Norges beste vertskommune for næringslivet. Sandefjord er finalist sammen med Halden og Narvik over kommuner med flere en 15 000 innbyggere. Vinneren kåres 15. mars.

  Les mer
 • Et svært viktig frokostmøte!

  Nyheter - 09.03.2023

  Et svært viktig frokostmøte!

  Hvordan skal vi redusere utenforskap gjennom økt inkludering og redusere frafall for å få flere i jobb? Det var tema for dagens frokostmøte hvor 140 SNF-ere var på plass. Et stort takk til Sandefjords Blad som var dagens vertskap.

  Les mer
 • Ny podcast: Unge i Sandefjord

  Nyheter - 07.03.2023

  Ny podcast: Unge i Sandefjord

  En helt ny podcast har sett dagens lys; Young Business-podden. Susanne Grung som leder YBS, nettverket for deg mellom 20 - 40 år, inviterer unge sandefjordinger til en prat om stort og smått. I første episode blir du kjent med Helene Fon Rosén som eier og driver Dixi.

  Les mer
 • Gjør en forskjell - bli mentor!

  Nyheter - 02.03.2023

  Gjør en forskjell - bli mentor!

  Sandefjord kommune har bosatt en stor andel ukrainske flyktninger. Sandefjord Næringsforening i samarbeid med Globale Sandefjord og NAV Sandefjord søker arbeidslivsmentorer som kan bidra til at ukrainske flyktninger får fagrelevant arbeidstilknytning. De er godt i gang med norsk- og samfunnsundervisning. Nå gjenstår det å få de ut i arbeidslivet, slik at de kan få brukt sin kompetanse og være positive bidragsytere i samfunnet. 

  Les mer
 • Økte krav ved innkjøp!

  Nyheter - 01.03.2023

  Økte krav ved innkjøp!

  I dag var 40 medlemmer samlet i lokalene til PwC på Tassebekk til Green Network. På programmet var innlegg knyttet til økte krav i offentlige og private anskaffelser. Regjeringen har på høring forslag til skjerpende miljøkrav der klima- og miljøhensyn forelås vektet med mininum 30 prosent.

  Les mer
 • Trenger din bedrift sommerhjelp?

  Nyheter - 28.02.2023

  Trenger din bedrift sommerhjelp?

  Den 13. mars fra 11.00 - 14.00 inviteres du til å ha gratis stand på Sandefjord Videregående skole. Der kan du finne bra ungdom som ønsker jobb, og på tre timer kan sommerkabalen være klar!

  Les mer
 • Investerer i framtiden!

  Nyheter - 24.02.2023

  Investerer i framtiden!

  For et år siden flyttet Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør fra Tønsberg til nye, flotte lokaler på Borgeskogen. De fullroser det gode samarbeidet med Sandefjord kommune, og er tydelige på at god rekruttering er investering i framtiden. I prosessen med å utvikle ny visjon og verdier, fikk de hjelp av den lokale kunstneren Kim Kolstad til å lage sin egen «Sandefjordsvegg».

  Les mer
 • Karrieredag 2023

  Nyheter - 23.02.2023

  Karrieredag 2023

  Gokstad Akademiet gjentar suksessen fra ifjor. Tirsdag 21. mars arrangeres det karrieredag, hvor næringslivet i Sandefjord og omegn inviteres til å delta med stand, holde en kort bedriftspresentasjon og speeddate med aktuelle kandidater. 

  Les mer
 • Skal erobre milliardmarked!

  Nyheter - 20.02.2023

  Skal erobre milliardmarked!

  UpliftU, som ble etablert i Sandefjord i 2022, har funnet en nisje innenfor influencermarkedsføring gjennom livestreamingkanalen Twitch, hvor den kresne Generasjon Z-målgruppen (18-30 år) skal nås. 

  Les mer
 • Susanne - ny leder av YBS!

  Nyheter - 20.02.2023

  Susanne - ny leder av YBS!

  Susanne Grung er ny leder av YBS (Young Business Sandefjord) et nettverk for deg mellom 20 - 40 år. Vi har tatt en prat med henne for å høre om planer framover, og hvorfor Sandefjord er så bra.

  Les mer
 • Stort kompetansebehov i næringslivet!

  Nyheter - 15.02.2023

  Stort kompetansebehov i næringslivet!

  På vårt webinar presenterte Børre T. Jacobsen i NHO Vestfold og Telemark resultatene fra den ferske kartlegginen av kompetansebehovet NHO har gjort blant medlemsbedriftene. Svært mange bedrifter sliter med å få tak i medarbeidere som har ønsket kompetanse. På neste side deler vi presentasjonen fra møtet.

  Les mer
 • Vil du markedsføre din bedrift?

  Nyheter - 12.02.2023

  Vil du markedsføre din bedrift?

  Ønsker du å markedsføre din bedrift til andre medlemmer? Eller handle fra lokale aktører? Da bør du melde deg på "Pitch & Mingle" 2. mars. Pitch & mingle er en unik mulighet til å vise frem bedriften, skape nye relasjoner og nettverk.

  Les mer
 • Har du lyst til å være arbeidslivsmentor?

  Nyheter - 10.02.2023

  Har du lyst til å være arbeidslivsmentor?

  For å forberede studentene på hva som venter dem etter fullførte studier tilbyr vi nok en gang et arbeidslivsmentorprogram for bachelorstudentene ved USN Handelshøyskolen og ingeniørutdanningen.

  Les mer
 • Teknologi som redder liv!

  Nyheter - 09.02.2023

  Teknologi som redder liv!

  Visste du at du finner markedslederen innen IT-systemer til nødetatene i Norge i Sandefjord? Locus Solutions ble gründet i Sandefjord av Erik Hovland og Magne Glittum, og leverer forretningskritiske IT-løsninger til nødetater, sikkerhetsselskaper og transportnæringen. 

  Les mer
 • Kahoot! og andre gründereventyr!

  Nyheter - 07.02.2023

  Kahoot! og andre gründereventyr!

  Mye inspirasjon å hente fra dagens frokostmøte hvor gründerskap, innovasjon og verdiskaping stod på programmet. Rundt 100 SNF'er fikk godt påfyll på Norges største videregående skole, SVGS, hvor tre gründere fortalte hvordan de gjennom teknologi utvikler nye tjenester, forenkler og skaper nye arbeidsplasser.

  Les mer
 • Laks til folket!

  Nyheter - 04.02.2023

  Laks til folket!

  På Fokserød holder Pure Salmon Kaldnes til i trivelige lokaler. Virksomheten er i kraftig vekst og hadde i 2022 en omsetning på drøye 400 millioner. Det siste året har 60 nye medarbeidere blitt en del av selskapet, som har ekspertise i verdensklasse innenfor fagfeltet landbasert fiskeoppdrett.

  Les mer
 • ;