Viste oss frem på Arendalsuka!

Med arrangementet «Fra hvalfangst til datafangst» viste vi fram næringslivet i Sandefjord på Arendalsuka.

Arendalsuka er Norges største politiske scene. Smått utrolige 90.000-100.000 mennesker tok turen til sørlandsbyen i løpet av forrige uke, og for første gang sto et rendyrket Sandefjord-arrangement på programmet.

«Fra hvalfangst til datafangst» gikk av stabelen på Grand Hotel Arendal (eid av Sandefjord-kjeden Unike hoteller).

– Næringslivet i Sandefjord har utviklet seg enormt siden tiden da hvalfangst var det store. Vi har offensive og spennende bedrifter i mange ulike bransjer, og det var veldig gøy å vise frem en smakebit på Arendalsuka, sier næringssjef Jan Erik Hvidtsten i Sandefjord kommune.

– Vi var veldig spente på deltakelsen i forkant, for det er ikke noen påmelding på arrangementene der nede. Derfor var vi både glade og stolte da lokalet ble så godt som smekk fullt, sier daglig leder Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening (SNF).

Sandefjord kommune og SNF sto bak arrangementet sammen, og formålet var å vise fram bredden og mangfoldet i det lokale næringslivet. Tenk stort, tenk Sandefjord, sier vi jo, og flere spennende lokale bedrifter inntok scenen:

* IT-sjef Sondre Andersen presenterte Sandefjord kommunes smartby-satsing, der innbyggerappen og Norges smarteste gate var blant stikkordene.

* Espen Ranvik er CEO i IoT-bedriften GSGroup, og pekte blant annet på sporing av verdifulle gjenstander med bruk av sensorer og avansert teknologi.

* Gründer Steven Foss i Fosstech viste hvordan smellen i oljebransjen tvang selskapet til omstilling fra store havdyp til nye markeder som samferdsel.

* Stein Kjølberg viste fram Jotuns teknologireise ifm. innhenting av data samt produkt- og teknologiutvikling innen skipsfart.

* Frank Nordby er adm. direktør i Volmax, og fortalte hvordan lastebilforhandleren bruker teknologi og data til å gjøre transportører mer lønnsomme.

Arendalsuka er definitivt en arena Sandefjord bør være til stede på også i årene som kommer. «Alle som betyr noe, er der nede», sies det. Vi gleder oss til kommende utgaver av politiker-Norges store sirkus :-)

Medlemstilbud