Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Spiste budsjetter til frokost

Virksomhetsstyring uten budsjetter – «Beyond Budgeting» – sto på menyen på vårt frokostmøte 10. mars. Det var et tema som fenget!

160 SNF-representanter meldte seg på vårt frokostmøte 10. mars, som fant sted i Atlantic Selskapslokaler. Dermed har vi hatt tre frokostmøter på like mange lokaler så langt i år – det blir spennende å se hvor lenge vi klarer å holde den trenden.
Daglig leder Marit Sagen Gogstad ønsket som vanlig med en kort oppdatering på hva vi har gjort i det siste, hvilket arrangementer vi har på blokka og hva som kommer fremover.
Så fortalte markedsansvarlig Henrik Sandvik om filmserien vi produserer – vi har besøkt 15 bedrifter fra ulike bransjer og ulike deler av Nye Sandefjord, og gleder oss til å vise frem vår presentasjon av bredden i næringslivet i den nye storkommunen.

Dagens vertskap Handelsbanken, ved plasseringsrådgiver Vidar Andersen, fikk så noen minutter til å presentere seg selv. Andersen fortalte først om bankens utvikling her i Sandefjord, noe som har vært en hyggelig reise, før han penset over på historie og de store linjene.
Da de første kritiske røstene hevet seg mot tradisjonell budsjettering tidlig på 70-tallet, var Svenska Handelsbanken selve pioneren. Selskapet dreide over mot regnskapsoppfølging, og temaet «Beyond Budgeting» så dagens lys.
Andersen fortalte om deler av denne utviklingen, og hvordan det virker inn på dagens Handelsbanken – og deres kunder.

Her hjemme er Jotun blitt kjent som en av de største eksponentene for denne retningen, og konserncontroller Kai Kokvold presenterte hvordan de anvender dette.
Kokvold viste hvordan media har fremstilt konsernets sterke resultater uten budsjetter, men gjorde det også klart at dette handler vel så mye om lederstil, tillit, desentralisering og kultur.
Og budsjetter forekommer jo – for eksempel i forbindelse med nybygg.

Det samme fikk vi høre etter pausen, fra Lars Erik Berg fra Semco. Konsulenten har sunn virksomhetsstyring som sitt ekspertiseområde, og nettopp «Beyond Budgeting» er blant de viktigste elementene hans.
Berg fortalte blant annet om fordelene med å gå bort fra tradisjonell budsjettering – som for eksempel spart tidsbruk, større nærhet i tid og økt grad av fleksibilitet.

Alt i alt et svært interessant frokostmøte med en god, rød tråd, super oppslutning og flotte rammer på Atlantic Selskapslokaler. Følg linkene for å lese presentasjonene som ble gitt fra podiet (vi legger dem ut ettersom vi mottar dem).

Vidar Andersen, Handelsbanken

Kai Kokvold, Jotun

Lars Erik Berg, Semco

Og vel møtt på vårt neste frokostmøte, onsdag 5. april på Park hotell.


Tilbake

Medlemstilbud