Spar tid og penger på utenlandsreisen

Reiser du ofte til utlandet med varer? Da har vi i SNF et nytt tilbud som du kan spare tid og penger på.

Sandefjord Næringsforening har inngått en samarbeidsavtale med Drammens Handelskammer om utstedelse av et såkalt carnet – som enkelt forklart er et reisepass for varer.

Et ATA-carnet er et internasjonalt tolldokument som muliggjør midlertidig tollfri innførsel av en rekke varer i 63 land. Carnetet erstatter andre eksport-, import- og transitteringsdokumenter.
Har du varer som skal returneres til Norge, så kan du reise på carnet; med vareprøver, yrkesutstyr og utstyr til messer/utstillinger uten å deponere for toll og avgifter.
Et ATA-carnet har en maksimal gyldighet på ett år. Innen dette året kan du foreta så mange reiser du ønsker med hele eller deler av varelisten som er oppført i carnetet.
En lang rekke land krever at opplysningene som eksportørene gir i eksportdokumentene skal sertifiseres før de blir godkjente som fullverdige i importlandet.
Eksempler: Opprinnelsesbevis/Certificate of Origin (L501), faktura/proformafaktura , samt kontrakter, agentavtaler og erklæringer.
Vi i Sandefjord Næringsforening kan nå gjennom et samarbeid med Drammens Handelskammer tilby disse tjenestene. Ta kontakt på epost dersom dette er interessant for deg og din bedrift.

Kontakt;
Thomas Olsen i Næringsforeningen i Drammensregionen