Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Spar tid og penger på utenlandsreisen

Reiser du ofte til utlandet med varer? Da har vi i SNF et nytt tilbud som du kan spare tid og penger på.

Sandefjord Næringsforening har inngått en samarbeidsavtale med Drammens Handelskammer om utstedelse av et såkalt carnet – som enkelt forklart er et reisepass for varer.

Et ATA-carnet er et internasjonalt tolldokument som muliggjør midlertidig tollfri innførsel av en rekke varer i 63 land. Carnetet erstatter andre eksport-, import- og transitteringsdokumenter.
Har du varer som skal returneres til Norge, så kan du reise på carnet; med vareprøver, yrkesutstyr og utstyr til messer/utstillinger uten å deponere for toll og avgifter.
Et ATA-carnet har en maksimal gyldighet på ett år. Innen dette året kan du foreta så mange reiser du ønsker med hele eller deler av varelisten som er oppført i carnetet.
En lang rekke land krever at opplysningene som eksportørene gir i eksportdokumentene skal sertifiseres før de blir godkjente som fullverdige i importlandet.
Eksempler: Opprinnelsesbevis/Certificate of Origin (L501), faktura/proformafaktura , samt kontrakter, agentavtaler og erklæringer.
Vi i Sandefjord Næringsforening kan nå gjennom et samarbeid med Drammens Handelskammer tilby disse tjenestene. Ta kontakt på epost dersom dette er interessant for deg og din bedrift.

Kontakt;
Thomas Olsen i Næringsforeningen i Drammensregionen
Mobil: 94 17 48 00, mail: thomas.olsen@nfdr.no


Tilbake

Medlemstilbud