Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Skremmeskudd i sommersol

På vårt frokostmøte på Midtåsen i dag morges, ble det nok en gang klart at vi har ekstraordinært gode forbindelser med værgudene.

Det har blitt en tradisjon for oss i SNF å ha et frokostmøte i den gamle rederboligen til Anders Jahre før sommeren. Og det vet medlemmene å sette pris på; nok en gang ble påmeldingen fulltegnet på kort tid, og vi måtte operere med ventelister.
De 110 SNF-erne som fikk plass, startet med hyggelig mingling og super frokost.
Solbriller var et must, og vi håper og tror at det ble tatt mange bilder med #tenksandefjord. For en utsikt! For et sted!

Til slutt måtte forsamlingen tvinges inn, og som vanlig startet vi med Marit. Hun ønsket velkommen og fortalte om SNFs aktiviteter den seneste måneden.
Takk til vår gode SNF-venn Petter Holskjær fra Systempartner Norge som tar bilder for oss på flere av våre arrangementer - som i dag.
Og ikke minst takk til dagens vertskap Sparebank 1 Buskerud Vestfold for deilig frokost, og adm. direktør Rune Fjeldstad som presenterte banken og noen nøkkelpersoner.

Runes presentasjon finner du HER (link til Dropbox-mappe).

Så informerte Erling Fredrik Sørhaug – styreleder i eierselskapet Midtåsen AS – og styremedlem John Arthur Olafsen hos leietaker Henriettes Mestermat om stedet Midtåsen og mulighetene som finnes der.

Deretter bar det ut i solen igjen – til en rask pause, kaffepåfyll, benstrekk og posering for fotografene. Når været er som dette, er det uhyre lett å være arrangør på Midtåsen.

Deretter var det klart for Elisabeth Holvik fra Sparebank 1 Markets. Sjeføkonomen la ut om de makroøkonomiske forholdene hjemme og ute; hun tegnet et bilde av positive utsikter globalt, men lavere veksttakt i Kina og strukturelle problemer i USA.
Sistnevnte er ikke lenger i førersetet når det gjelder industri- og bedriftsetableringer, og de har også visse utfordringer når det gjelder en viss president…
Tre megatrender preger bildet hjemme og ute:
* Svak produktivitetsvekst.
* Eldrebølge i vesten.
* Befolkningsvekst.

Elisabeths presentasjon finner du HER (link til Dropbox-mappe).

Her hjemme er det fortsatt optimisme. Det er lave renter og lav arbeidsledighet som gjelder, men alt er ikke rosenrødt i AS Norge heller.
Vi har kraftig gjeldsvekst og svak produktivitetsutvikling. Det er strukturelle endringer (og ikke kortsiktige, konjunkturmessige tiltak) som må til; politikernes fremste mål er å tekkes velgerne – dermed lover de for mye og tar ikke tak i problemene, sa Holvik.
Elefanten i rommet er offentlig sektor, og økonomen talte for at flere oppgaver må løses mer effektivt. For eksempel vil økt grad av offentlig/privat samarbeid være én god fremgangsmåte.
Videre stresset Holvik at dagens ordning med formuesskatt på arbeidende kapital må fjernes. Da kan vi oppnå at bedrifter og eiere investerer mer der verdier skapes og mindre i eiendom og andre passive forhold.

Alt i alt var dette nok en super samling på Midtåsen. Vi gleder oss til mer sol, sommer og samvær fremover - både med snarlig ferie og kommende arrangementer.
Husk #tenksandefjord når du tar bilder i Sandefjord fremover, og ha en super dag videre :-)

Sandefjord, 13. juni 2017
Mona, Marit og Henrik


Tilbake

Medlemstilbud