Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Kjære næringsvenner

Så var tiden kommet for å si takk for meg som styreleder i Sandefjord Næringsforening, etter fire flotte år.

Det er med en blanding av stolthet, vemodighet og glede at jeg nå takker for meg:

STOLTHET – over det vi har fått til i foreningen de siste fire årene.
VEMODIGHET – for at en fire år lang epoke i SNF-styret er over.
GLEDE – over å se at foreningen er i så trygge hender – og kommer til å vokse videre og fullføre de påbegynte prosjektene.

Det er mange jeg har lyst å takke, så det blir en del av det i denne hilsenen, med både stolthet, glede og vemodighet i en salig blanding.

De første jeg vil takke er valgkommiteen, som torde å satse på meg for fire år siden; Ola Saltrøe, Reidar Rove og Anne Gro Mayca. Jeg må si jeg synes dere var relativt spreke da dere valgteen nyhjemflyttet 34-åring til rollen. Det var et tøft valg dere tok – og jeg er evig takknemlig for at dere ga meg muligheten til å få være med på å videreutvikle SNF og mitt kjære Sandefjord i denne perioden.

Jeg vil også takke Sandefjord kommune ved Bjørn Ole Gleditsch og Gisle Dahn for et godt samarbeid. Vi kan jo mene mye om alle stillingene de burde ha hatt i kommunen, og hvordan de burde satset mer på næring (og det gjør vi) – men de skal ha for at de stort sett sier JA når vi foreslår noe. De ønsker å være fremoverlente og jeg tror vi kommer til å se et stort løft hva gjelder næringssatsing når den nye SAS – kommunen blir realisert.

Så vil jeg takke styret. For et drømmestyre! Hver og en av dere, både i det sittende og det forrige styret og bidratt mye til at SNF har blitt det foreningen er i dag. Det er så utrolig viktig for meg å understreke at alt vi har fått til i SNF ikke har skjedd på grunn av min innsats alene. Hvert styremedlem legger ned mye tid og innsats i SNF, så jeg har lyst å si én kort takk til hver eneste en av dem som har vært med de siste fire årene:

Wenche Heggem fra Jotun: Du er den meste effektive dama jeg kjenner. Takk for dine kloke innspill, positive innstilling og den energien du brakte inn i styret.

Bjørn Håvard Brenden i Aqualis Offshore: Du bidrar alltid med ny kompetanse inn i styret, du sørger for fakta på bordet. Du har vært spesielt enestående i forhold til infrastruktur og prosjekter knyttet til det.

Pål Badski fra Hjertnes Eiendom: Du er alltid blid, og du har styrket styre med din kompetanse innenfor eiendom. Dette er et område som er viktig for veldig mange av medlemmene våre.

Lasse Skjelbred fra USBL: Du er kunnskapsrik og vært en viktig bidragsyter spesielt inn mot arealplanlegging og eiendomsutvikling.

Camilla Skjelberg Wold fra Sparebank 1: Så positiv og kunnskapsrik, du er et skikkelig ja-menneske Camilla. Og så er du av typen som bare fikser ting og slike folk digger jeg!

Kari-Ellen Liverød fra Jotun: Du er utrolig engasjert, alltid topp forberedt – og er den mest nøyaktige hva gjelder tekster og korrektur i styret. En stor bidragsyter.

Roar Kaupang fra Sparebank 1: Roar, du var den aller første jeg ble kjent med i SNF – og din raushet og åpenhet er helt unik, du får alle rundt deg til å føle seg vel. Du har også vært en viktig og dyktig sparringspartner ved de store beslutningene i SNF.

Tine Kleive Mathisen fra Torp: Jeg rett og slett beundrer deg, Tine. Du er en av de sterkeste damene jeg kjenner og en av de dyktigste damene jeg kjenner. Takk for alle gode bidrag, ditt sterke engasjement.

Ingebjørg Tollnes fra Komplett : Jeg har nesten ikke ord for hvor mye din innsats har betydd for SNF. Du har lagt ned uendelig mange dugnadstimer og er en av de viktigste grunnene til at vi klarte å komme til det punktet å kunne ansette en daglig leder i full stilling. Du er alltid reflektert, alltid tydelig, alltid sympatisk.

Petter Christoffersen. Hva skulle jeg gjort uten deg? Du er varm, kunnskapsrik og engasjert. Takk for din fantastiske innsats og vårt samarbeid, da du bidro inn i styret som daglig leder på deltid i mine første to år som styreleder. Du sørget for kontinuitet - og var rett og slett uunnværlig for meg i starten.

En ekstra spesiell takk til Espen Thorbjørnsen fra Vestcap: Du har bidratt klart mest av alle i styret i disse fire årene. Du er visjonær og ambisiøs - og har et stort hjerte for SNF. Du har vervet flest, du tar ansvar for alt knyttet til tall, rapporter og regnskap. Ikke minst, så du steppet du inn som vikar for meg, som styreleder det halvåret jeg hadde barselpermisjon. Du har levert og leverer fortsatt en haug med dugnadstimer. Tusen takk, Espen!

Og en stor takk selvfølgelig til vår daglige leder Marit Sagen Gogstad. Rekrutteringen av Marit er nok det viktigste vi har gjort i de siste fire årene. Det er to ting vi kan være stolt av her:

  1. At vi klarte å få såpass økonomi i foreningen at vi kunne ansette daglig leder i full stilling. En milepæl som åpnet helt nye muligheter.
  2. At vi i styret traff så til de grader blink med rekrutteringen. Marit, jeg er så glad for at vi ansatte nettopp DEG i den viktige stillingen. Du har innfridd til de grader! Du er selvgående, visjonær og fremoverlent og så er du skikkelig morsom. Jeg føler jeg har fått en ny venninne som bonus. Heldigvis skal du og Henrik fortsatt dele kontorfellesskap med oss i Berg Allum Consulting en tid fremover, så når SNF-abstinensen melder seg, så vet jeg at du bare er et par meter unna. Jeg gleder meg over at du har stålkontroll og at du sørger for å holde tempo oppe i foreningen. Og at vi har fått ansatt nummer to i SNF, Henrik Sandvik, som også er en gullrekruttering.

Til slutt i takkerekka så må jeg få takke min viktigste sparringspartner disse siste fire årene. En person som er veldig lite opptatt av å få skryt for det han gjør, men som bidrar enormt i det skjulte. En som utfordrer, er engasjert og ser løsninger. Min businesspartner, bestevenn og ektemann, Per Allum fortjener en stor takk. Det er ikke få taler du har hjulpet meg med, arrangementer du har hatt kontrollen på, innspill og diskusjoner vi har hatt. Du stiller alltid opp! Jeg er utrolig takknemlig, tusen takk Per.

Jeg har lært utrolig mye i disse årene. Og jeg har blitt kjent med så fantastisk mange flinke og flotte mennesker. Jeg har fått flere næringsvenner enn jeg kunne drømme om!

Jeg skal innrømme at da jeg var ny i rollen som styreleder i SNF, så kunne jeg ikke stort om kommunale prosesser. Jeg var til gjengjeld full av ENGASJEMENT og ble sikkert oppfattet som en villstyring av en valp som trodde hun kunne sette i gang prosjekter i samme tempo som i det private næringsliv. Men jeg skjønte fort at skal vi få til et større prosjekt, så må vi ha en stayer-evne. Vi må samarbeide. Vi må involvere flest mulig og vi må sitte i førersetet selv. For ingen står i kø for å ta på seg fellesoppgaver i Sandefjord.

Jeg har fått to babyer i løpet av mine fire år som styreleder: den ene er sønnen min, som heter Ole, nå har fylt 2 år og selvfølgelig er verdens skjønneste gutt .

Den andre babyen hadde et mye lengre svangerskap, nesten 4 år - og er akkurat født. Den har fått navnet prosjekt grenseløse muligheter. Nå som jeg trer av som styreleder føles det som om jeg skal adoptere bort babyen min, den sistnevnte altså. Men jeg vet at prosjekt grenseløse muligheter er i de beste hender hos adoptivfar Henrik og adoptivmødrene Marit og Ingelise. Dere må love å passe godt på den!

Prosjekt Grenseløse muligheter er så mye mer enn et markedsføringsstunt. Det er et prosjekt som skal sørge for at Sandefjord løftes som en by å etablere næring i og å flytte til. Det skal styrke samarbeidet mellom bedrifter, foreninger og mellom kommunen og næringslivet. Det skal bringe Sandefjordinger enda tettere sammen. Det skal fremme næringsvekst. Jeg mener at det å jobbe for å fremme næringsvekst noe av det viktigste vi gjør i denne foreningen.

Men det aller viktigste for veldig mange av oss - er verdien av SNF som møteplass. Jeg er stolt av at vi faktisk har klart å skape byens viktigste møteplass i foreningen. For fire år siden hadde SNF 80 medlemmer. I dag er vi 315 - det er en vekst på nesten 400%! Engasjementet fra dere medlemmer har også økt betraktelig, der vi før ofte var rundt 25 personer som kom på frokostmøter, er det i dag opp mot 200. Det er vanvittig kult – og et bevis på at folk trekker folk!

Dessuten har vi (dvs. Marit) blitt mye flinkere til å skaffe store foredragsholdere. Vi har etablert en stor konferanse, Torp-konferansen – som allerede har blitt tradisjon og en viktig møteplass for hele fylket.
Jeg har til og med hørt rykter om at det hviskes i Tønsberg og Larvik at det SKJER så mye i næringsforeningen og næringslivet i Sandefjord. Der er det action. Selv om vi står fremst i køen for å heie på regionalt samarbeid, så må det være lov å synes at det er litt stas!

For meg personlig er møteplassen kjempeviktig. Det å møte likesinnede, både i faglige og sosiale sammenhenger - ta en kaffe eller drink, snakke om alt fra business til tull og tøys, er verdifullt. Jeg har truffet folk som har blitt både leverandører og kunder, og jeg har fått mange nye venner.

Som sagt, så er det jo litt vedmodig å skulle takke for meg. Samtidig er det en tid for alt. Jeg er så glad for at valgkomitéen plukket ut akkurat DEG, Ingelise Schliekelmann til å ta over styreledervervet. Du er jo nettopp en av disse flotte menneskene jeg aldri hadde blitt kjent med hvis ikke det var for SNF, og jeg synes vi har blitt godt kjent opp gjennom årene. Du innehar en etter min mening perfekt balanse mellom å være resultatorientert og varm. Du er tydelig og ambisiøs, samtidig som du ser mennesker – du får folk til å samarbeide.

Du deler SNFs filosofi om at vi kommer mye lenger ved å heie på hverandre enn å sloss med spisse albuer. Du deler også vår oppfatning om at i SNF er vi ikke opptatt av verken, alder eller kjønn – vi er bare opptatt av om folk byr på seg selv. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen Ingelise, og lykke til som styreleder i SNF. Jeg tror egentlig ikke du trenger så mange råd på veien, det viktigste du gjør er jo egentlig å ta vare på Marit! Og sørge for at Marit tar vare på Henrik! For med det triangelet dere tre danner til sammen, så er jeg ikke i tvil om at SNF kommer til å nå nye høyder i årene fremover.

Jeg gleder meg til å være et aktivt medlem i foreningen fremover. Med mye stolthet, litt vemodighet og aller mest GLEDE – sier jeg et rungende TAKK FOR MEG! :-)

 

 

 


Tilbake