Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Meny

Medlemsprofilen

  • Tilbyr regelmessig renhold av dine lokaler. Gode rutiner for moderne renhold er en viktig bidragsyter for et godt arbeidsmiljø og riktig inneklima.

    Les mer
  • La Boutique er en familieeid bedrift i Sandefjord som tilbyr et spennende sortiment av utemøbler, belysning og fransk gourmet.

    Les mer
  • Rocky Road er forhandler av EVO elsykler.

    Les mer

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Høyt tempo før sommerferien!

Etter tidenes fineste mai måned er sommerfølelsen allerede på plass for mange, men vi har visst glemt det vi lovet oss selv i fjor; vi trapper bare mer og mer opp før ferien!

Les mer
Del denne siden på Facebook
se hva som skjer | sandefjord.no

Lave renter og friske effekter

Banksjef Børre Grovan, sjeføkonom Jan L. Andreassen og special effects-artist Alf Martin Løvvold ga 140 SNF-medlemmer en frisk og annerledes start på dagen i dag.

Med Andebu Sparebank som vertskap, ble mange Andebu-bedrifter invitert til vårt frokostmøte i dag 5. april. Flere av dem benyttet anledningen til å sjekke ut møteplassen vår, og i alt dukket nærmere 140 morgenfugler opp på Torp konferansesenter. De fikk som vanlig se Marit ønske velkommen og kort gå gjennom den seneste tidens høydepunkter for oss i næringsforeningen.
Deretter fikk banksjef Børre Grovan noen minutter til å presentere dagens vertskap, og det er liten tvil om at det er lenge siden Andebu Sparebank var en liten bank kun for bygdas egne innbyggere.
Andebu Sparebank kan vise til solid vekst gjennom flere år, og utvikler seg bedre enn markedet for øvrig på mange områder. Hverdagen i bankverdenen er i sterk endring, blant annet når det gjelder drop-in-besøk vs aktiviteter på nett, men Grovan og hans stab har fokus på å tilby en god pakke på begge områder – både til private og bedrifter.

Neste stopp på programmet var Jan L. Andreassen – en av rikspressens mest benyttede makroeksperter og en kommentator svært mange lytter til.
Sjeføkonomen fra Eika Gruppen dro oss gjennom en reise fra Japan tidlig på 90-tallet, videre til finanskriser og tunge banktider, til de lokale utfordringene og realitetene vi kjenner fra våre dager. Han er blant annet godt kjent for å ha spådd lave renter og lave oljepriser i lang tid, prognoser som har vist seg å treffe svært godt.
Andreassen er god på å formidle en i utgangspunktet tung materie på en underholdende og engasjerende måte. Han benyttet sjansen til å nevne de vakre jentene i Sandefjord, men også at det er en fornuftig boligprisutvikling her i vår kommune.
Da ser han med større skepsis på den priseksplosjonen som har funnet sted i Oslo, for ikke å nevne Tokyo, der billig kreditt og gjeldstyngede systemer har ført til stadig flere misligholdte lån og tøffe tider for mange personer og banker. Andreassen ba forsamlingen ta spesielt godt vare på de unge jentene blant oss – det er de som skal sette nye generasjoner til verden.

Av tekniske årsaker ble det friskeste innslaget nødt til å vente til etter pausen. Alf Martin Løvvold fra Andebu har jobbet med spesialeffekter på storfilmer som Max Manus, Kon-Tiki og Bølgen, og viste flere spennende scener fra den sistnevnte katastrofefilmen.
Det er imidlertid hobbyprosjektet hans – tulletraileren DAWN OF THE PLANET OF THE ZOMBIES AND THE KILLER PLANTS ON SOME SERIOUS ACID – som har gitt ham store fanskarer på nettet og har fått Hollywood til å kaste seg på tråden.
Hos oss fortalte Alf Martin en fascinerende historie om digital storytelling og 3D-design. Vi fikk se den nevnte traileren – som Løvvold nå er i preproduksjon for film med – og fikk i det hele tatt ta del i en verden som er utrolig langt unna hverdagen for de fleste. Fantastisk spennende!

Vi i SNF sier takk til Petter Holskjær fra Consilio som alltid tar flotte bilder for oss, og takk for besøket til vertskap, foredragsholdere og besøkende. Alle sammen er hjertelig velkomne til nye impulser og muligheter på vårt neste frokostmøte; vi sees på Midtåsen 10. mai:-)

Tilbake

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Høyt tempo før sommerferien!

Etter tidenes fineste mai måned er sommerfølelsen allerede på plass for mange, men vi har visst glemt det vi lovet oss selv i fjor; vi trapper bare mer og mer opp før ferien!

Les mer

Medlemstilbud

Bedriftidretten i Vestfold

Bedriftidretten i Vestfold

Les mer
Fjord Classics

Fjord Classics

Les mer
Nybrent kaffe på jobben!

Nybrent kaffe på jobben!

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no