Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Meny

Medlemsprofilen

  • - Med mennesket i sentrum

    Les mer
  • Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet.

    Les mer
  • Vi er en ledende leverandør av tankløsninger for sikker lagring og transport av olje, drivstoff og kjemikalier.

    Les mer

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Stappfull SNF-julekalender

Ny jernbane, RPBA, frokostmøte, julebord, Gründeriet 2.0, Tenk stort (enda større!) og medlemsbedrift nr. 500; vi har en lang og variert to do-liste i julestria.

Les mer
Del denne siden på Facebook
se hva som skjer | sandefjord.no

Fra sommerfest til Stortinget

Junidagene raser avgårde for oss i næringsforeningen. På vei inn mot ferien har vi både besøkt Vestfoldbenken på Stortinget og hatt egne arrangementer.

Den siste måneden før sommerferien er en av årets mest hektiske. For oss har små og store begivenheter tårnet seg opp, og det begynte med vårt eget frokostmøte 7. juni på Scandic Park.
Her tok vi for oss medlemsundersøkelsen vi sendte ut i mai, og ved hjelp av Pål Windingstad fra All Onboard og deres systemer fikk vi noen gode diskusjoner om hva vi skal og bør jobbe med fremover.
Den klare tilbakemeldingen er at vår viktigste oppgave er å sørge for å fremme næringsvekst.
Herunder kommer mange elementer og forslag, men medlemmenes fokus ligger blant annet på å trekke kompetanse hit, skape flere arbeidsplasser og forbedre infrastruktur- og kommunikasjonstilbudet i både Sandefjord og Vestfold. Vi skal for øvrig sørge for at dere får mer informasjon om de andre resultatene fra undersøkelsen nærmere sommeren.

Rett etter frokostmøtet kjørte vi til Oslo og nærmere bestemt Stortinget. Sammen med representanter fra de andre næringsforeningene i Vestfold hadde vi en god samtale med Vestfold-benken – med Stein Flåtten og Kårstein Eidem Løvås – der vi blant annet fikk en nyttig innføring i hvordan de arbeider «der inne».
Vi fanget også opp noen helt konkrete råd:
* Hvis du ønsker å påvirke, må du være tidlig ute! Det nytter ikke å vente til den siste voteringene er i gang, da er løpet kjørt for lengst!
* Det er enkelt å ta kontakt og kortere vei til makten enn man tror. Politikerne er tilgjengelige og åpne for innspill – gjerne konkrete saker.
* Lokale politikere er også interessert i å vite hva næringslivet mener. Ta gjerne kontakt med dem nå før – neste periodes partiprogram settes opp.
* Det er lettere å få til noe om flere står samlet; at vi snakker med én samlet røst.
Vi har avtalt et fast, halvårlig møte fremover, hvor vi har mulighet til å bringe saker til «torgs».

Vi må nok engang nevne sommerfesten; tenk at vi greide å samle 300 mennesker til fest på Karljohansvern i Horten, og ikke minst at 100 av disse tilhører Sandefjord Næringsforening.
For en gjeng! For en fest!
Og takk for alle både hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger – det er som alltid delte meninger om slike ting; noen synes dette var tidenes beste fest – andre mener det var bedre førJ

Vi har også vært med på og deltatt på andre aktiviteter og arrangementer. For eksempel fortsetter vi å samarbeide med Pilot Flyskole om å forberede et Newton-rom i Sandefjord. Vi var begge til stede på Metro Brandings konferanse på Scandic Park hotell om merkevarebygging.
I tillegg holdt Henrik appell for 150 yrkesfagelever fra SVGS – som er ferdig med 12 års skolegang og er på vei ut i læreperioden sin – på Hjertnes, mens Marit samme dag var på besøk i danske Viborg med resten av prosjektgruppen som forbereder felles Vestfold-deltagelse på oljemessen ONS i Stavanger i september.

Nå forbereder vi de siste ukenes innspurt – det blir blant annet styremøte, fagsamling, sponsorfrokost, nyhetsbrev og kronikker.
Og kanskje vi får tid og plass til noen store tanker før vi logger ut 1. juli?

Tilbake

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Stappfull SNF-julekalender

Ny jernbane, RPBA, frokostmøte, julebord, Gründeriet 2.0, Tenk stort (enda større!) og medlemsbedrift nr. 500; vi har en lang og variert to do-liste i julestria.

Les mer

Medlemstilbud

Gran Canaria Ferieboliger AS

Gran Canaria Ferieboliger AS

Les mer
Eiendomsmegler Krogsveen

Eiendomsmegler Krogsveen

Les mer
Har dere fortjent noe ekstra godt til lunsj?

Har dere fortjent noe ekstra godt til lunsj?

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no