Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Entusiasme, evalueringsrus og edtech!

Midt mellom årets to første frokostmøter er det gøy å se hvordan engasjementet bobler i Sandefjord!

17. januar arrangerte vi storfrokostmøte på Hjertnes sammen med Sandefjord kommune. Godt og vel 350 deltakere (!) fikk med seg gratisarrangementet, og du kan lese møtereferatet vårt på denne siden.
Som vanlig ber vi deltakerne om evaluering, og årets kick-off på Hjertnes kom godt ut!
For det første er det kommet mange svar. Attpåtil sier 61,5 prosent seg «svært fornøyd» mens 33 prosent var «fornøyd» med møtet totalt sett. Det er ikke langt unna full klaff!

Når det gjelder foredragene, er det umulig å please alle. Noen «elsker det andre hater», og kunsten er å finne en mix som treffer så mange som mulig. Noe vi føler vi ofte får til!
Vi har for øvrig forståelse for at mange ønsket seg mingle- og/eller tissepause, samt ikke minst muligheter for påfyll i kaffekoppen, men det er umulig på Hjertnes; da hadde «halve møtet» gått med til å avvikle pause.
Dere skal imidlertid vite at vi setter stor pris på tilbakemeldingene; vi tar alle som én med oss i planleggingen av nye samlinger.

Sandefjord kommune skal lage ny strategisk næringsplan, og vi må bare skryte av engasjementet; det har kommet mer enn 100 svar!
«Hva er viktigst i forhold til å legge til rette for vekst i næringslivet på best mulig måte?», lød spørsmålet.
Vi kan røpe at noen av svarene som går igjen er (ikke overraskende) rask saksbehandling, tilgjengelige næringsarealer, bedre infrastruktur, utvikling av flyplassen og det å få en høyskole til byen…
Hvis du for øvrig har innspill du er redd for «å brenne inne med» – send en mail til marit@sandefjordnaringsforening.no.

Etter storfrokostmøtet har det gått slag i slag med kontorøkter, en halv million telefoner, eksterne arrangementer og hyggelige møter med SNF-medlemmer, pressefolk (både blivende og avtroppende) og andre samarbeidspartnere.
Blant annet har vi stått for samling nummer to for netthandelsbransjen. Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette initiativet, som går ut på å samle denne bransjen der Sandefjord er så toneangivende.
Videre har årets Partnerskapskonferanse gått av stabelen på Park. Det er Vestfold fylkeskommune som arrangerer denne konferansen, hvis mål er å få alle — kommuner, bedrifter og andre – til å jobbe sammen for økt verdiskaping i fylket.

Vi er også i god gang med å samle lagkamerater til den videre Tenk stort, tenk Sandefjord-satsingen. For få dager siden sendte vi ut en henvendelse til samtlige SNF-medlemsbedrifter om de ønsket å være med på en ny treårsperiode, og responsen er kjempegod!
Det er veldig gøy at så mange ønsker å tenke stort med oss, og vi gleder oss til å fortsette å markedsføre livet og mulighetene i Sandefjord.
For eksempel har neste utgivelse av næringslivsmagasinet Prospekt Sandefjord kommet godt i gang. Redaktøren har en bråte med artikkelidéer, men mail ham på henrik@sandefjordnaringsforening.no hvis du har et tips :-)

Neste frokostmøte nærmer seg styggfort. 8. februar sees vi igjen på SVGS – slik vi har gjort hver februarmåned de seneste årene.
Det er hyggelig å støtte elevene som iherdig bygger opp sine «Ungdomsbedrifter», og vi ser fram til å høre hva skolesjef Simen Seeberg i Sandefjord kommune tenker om samarbeidet mellom skole og næringsliv.
I tillegg er vi så heldige å få besøk av en ung, entusiastisk, kvinnelig gründer og edtech-entusiast (vi har allerede googlet begrepet for deg, hvis du ikke skjønner bæret).
Navnet er Maria Katarina Michelsen, og vi gleder vi oss stort til å se, høre og hilse på henne. Dere kan lese mer om Maria og hennes nyeste baby – Poio – på våre arrangementssider (ja, og ikke glem å melde deg på!).

Helt til slutt; normalt går det i knekkebrød og salatblader for oss i SNF, men nå har vi nettopp avsluttet en hyggelig runde med vafler og vinlotteri her på Gründeriet.
Fortsatt et par små punkter igjen på to do-listen, men nå gjenstår egentlig bare å ønske god helg.
Vi feirer ukeslutt på vidt forskjellige måter – det spriker faktisk fra harrytur til hjemmekos og Oslo-utflukt – men mandag er vi tilbake med nyladede batterier, friske topplokk og spissede blyanter.

God helg!
Mona, Marit og Henrik


Tilbake