Debatten om Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet – og da i særdeleshet installasjonen vi har foreslått – har sporet helt av. Det følgende innlegget er i dag sendt til Sandefjords Blad!" />

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Eldre mennesker og store bokstaver

Debatten om Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet – og da i særdeleshet installasjonen vi har foreslått – har sporet helt av. Det følgende innlegget er i dag sendt til Sandefjords Blad!

 

«Hvis dere virkelig skal tenke stort, så bruk disse pengene, som dere har tenk å bruke på disse meningsløse bokstavene, på mat til beboerne på Kamfjordhjemmet. Ja, de blir sulteforet».

Det skrev Hilde Løke i et harmdirrende leserbrev i Sandefjords Blad i forrige uke. To dager senere ble en bokstavrekke i kryssfiner satt opp i Andebu sentrum. Det siste var morsomt – kjempebra påfunn!

Sulteforede eldre er derimot bare nitrist. Selvfølgelig skal beboerne på Kamfjordhjemmet og alle andre hjem få nok mat. Det tror vi alle er enige om.

Det har imidlertid ingenting med bokstaver eller ikke å gjøre.

 

Tenk stort, tenk Sandefjord er et omdømmeprosjekt som skal gjøre at flere får øynene opp for Sandefjord. Prosjektet har solid støtte i ryggen – over 70 lokale bedrifter, de største foreningene og ikke minst Sandefjord kommune er med på laget.

Vi skal spre budskapet vårt i mange kanaler og det koster selvfølgelig en hel del, men vi tar ikke en eneste krone fra matbudsjettet til Kamfjordhjemmet.

Eller fra barnehagene, kulturtilbudene, skolene eller gatelysene, for den sakens skyld.

Prosjektet ble forberedt og planlagt i lang tid av kloke hoder fra det lokale næringslivet, og vedtatt av Bystyret høsten 2014. Kommunen og næringslivet er nå likestilte partnere  i prosjektet, som skal pågå i tre år.

 

Målet vårt er å skape positiv utvikling for byen og menneskene i den. Det ønsker vi å gjøre blant annet ved å få flere folk og bedrifter til å etablere seg her.

Ambisjonen er ikke å gjøre Sandefjord til en storby ala Oslo.

Det vi derimot vil ha er flere flinke ansatte i bedriftene våre for å møte en stadig tøffere konkurranse i næringslivet, flere skattebetalere for å opprettholde nivået på kommunale tjenester og flere arbeidsplasser for å sikre at innbyggerne våre har jobber å gå til.

På veien håper vi også å bygge noen positive assosiasjoner på hjemmebane – det er mye å være stolt av i Sandefjord!

 

Vi har flere ulike aktiviteter for å vise frem alt dette, og her er noen eksempler:

* Vi har laget en Sandefjord-film som blir hyppig delt, vist og likt i sosiale medier.

* Vi har laget en webside (tenksandefjord.no) med jobbportal og interessante artikler.

* Vi arrangerer samlinger der man kan få informasjon om næringslivet og «det gode liv».

* Vi sender ut nyhetsbrev til interessenter som har registrert seg.

* Vi løfter frem gode historier i sosiale og lokale medier.

* Vi støtter oppunder lokale kultur- og idrettsarrangementer.

 

I tillegg har vi altså foreslått en midlertidig installasjon. Det har vi gjort for å vise at Sandefjord er en ja-kommune som tar imot nye initiativ med åpne armer, et sted der man kan tenke utenfor boksen.

Vi har aldri hevdet at en bokstavrekke vil være en forskjønnelse av Badeparken. Det har heller aldri vært planen å lage bokstaver av plast.

Det vi derimot har ønsket oss, har vært å skape debatt og engasjement. Provosere litt. Få sandefjordinger til å bry seg, legge noen føringer for hva folk prater om i lunsjen.

Jeg tror vi har lyktes med mye av dette, så nå går vi videre med alt det andre vi skal drive med.

 

Tenk stort, folkens, ikke nødvendigvis på fysiske dimensjoner, men på mangfold, bredde, kvaliteter, åpne armer og nye muligheter.

Og tenk Sandefjord; beste stedet på jord.

 

Med vennlig hilsen

Marit Sagen Gogstad og Henrik Sandvik

Sandefjord Næringsforening


Tilbake