Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Leselyst og gründerspirer

Vi i SNF liker å støtte opp om skolene våre, og februar-frokostmøtet gikk som vanlig av stabelen samme dag som internmessen til ungdomsbedriftene på SVGS.

Samarbeid, entreprenørskap og kompetanseutvikling er sentrale stikkord for næringslivet anno 2018, og alle tre fikk sin plass i rampelyset på vårt frokostmøte i dag.
Først møtte vel 90 deltakere opp til hyggelig frokost i kantinen på SVGS, før det via kriker, kroker og lange ganger bar inn til det faglige programmet.
Marit ønsket som vanlig velkommen med sin «siden sist»-seksjon. For eksempel har medlemsantallet vårt klatret til 460! Deretter ga Henrik en statusoppdatering om Tenk stort-prosjektet, som tikker videre for fullt og der det nå jobbes med å bedrifter til å bli med videre til en ny treårsperiode.
Send en epost til henrik@sandefjordnaringsforening.no hvis du vil vite mer!

Dagens vertskap var START i Vestfold, det viktige etablererprogrammet som drives i fellesskap av fylkets kommuner. Vi sender en stor takk for god frokost og nyttig oppdatering til daglig leder Merete Østerud, som presenterte hvordan START er organisert og hvordan de jobber.
Presentasjonene til Merete og de andre foredragsholderne finner du ved å klikke HER.
Videre gikk ordet til skolesjef Simen Seeberg i Sandefjord kommune. Han presenterte fakta og statistikk om utviklingen i skolen, og det var interessant.
Seeberg er blant annet klar på at kommunens største bidrag til næringslivet vil være å levere kompetente medarbeidere til bedriftene våre.
Det er liten tvil om at det er både utfordringer og muligheter her – og vi i SNF er glade for å kunne bidra til å løfte samarbeidet mellom skole og næringsliv.

Etter pausen fikk vi møte administrasjonen i bedriften Fritt Frem UB. Deres idé er å forebygge mobbing og utenforskap gjennom en fadderordning som blant annet hjelper elever på SVGS – fine ungdommer som var flinke til å presentere. Vi ønsker dem lykke til!

Så kom vi til dagens ”hovedinnslag”, nemlig Margrethe Dolva fra Poio. Oslo-bedriften står bak lesespillet/appen med samme navn, som gjennom lek, eventyr og spill lærer barn og unge å lese på en helt ny og spennende måte.
Interessant å høre hvordan utviklerne har brukt både egne erfaringer og store trender – satt ikke minst mye tid og penger – på den kritikerroste appen.

Du kan gjøre deg mer kjent med Poio ved å se denne Youtube-filmen. Og her finner du enda en.

Margrethe steppet for øvrig inn for en kollega som ble forhindret fra å komme, og vi setter stor pris på at hun stilte opp på så kort varsel.
Hun var også blant våre mange deltakere som tok seg tid til å besøke standsene til ungdomsbedriftene, snakke med gründerspirene og høre presentasjonene.
Det er nyttig og forfriskende å delta på dette arrangementet, og tusen takk til SNF-medlemmene som stiller opp som dommere og jurymedlemmer. Vi oppfordrer alle til å støtte opp om dette arbeidet på SVGS. Bra!

Ha en god arbeidsdag videre :-)

Mvh
Mona, Marit og Henrik


Tilbake

Medlemstilbud