Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Klar tale på Hjertnes!

Foredragsholderne på dagens frokostmøte var samstemte og krystallklare; stikk hodene sammen, tenk ut nye løsninger og få næringslivet med på laget!

For andre gang inviterte vi i Sandefjord Næringsforening til storfrokost sammen med Sandefjord kommune, og responsen var helt suveren.
Ganske nøyaktig 400 nysgjerrige meldte seg på arrangementet, og det er vi skikkelig stolte av!
Et slikt oppmøte er det ikke mange som kan måle seg med, og det alene sier mye om det store engasjementet i næringslivet i Sandefjord!

Du kan for øvrig se presentasjoner og bilder ved å klikke HER – da havner du i en trygg og og næringsrik Dropbox-mappe:-) Sjekk gjerne ut bilder og #tenksandefjord i sosiale medier, og takk til Eivinn Ueland i Sandefjord kommune for fine bilder.

 

På forhånd hadde vi gjort enkelte forberedelser for å få spredt budskapet ordentlig, men selve dagen startet med lydprøver (Marit), rigging (Mona) og intervju på NRK Radio (Henrik). Mens deltakerne strømmet på, gikk praten som bare det og folk forsynte seg med frokostposer og (store mengder) kaffe.
Klokken 08:15 var det avspark fra scenen, og Marit ønsket velkommen sammen med næringslivskoordinator Anne Grethe Bakken i Sandefjord kommune.
De spilte opp til det som skulle være dagens tema; samarbeid, langsiktighet, mangfold og muligheter.

Første innlegg var ved ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Han presenterte noe av det som skjer i kommunen; konkrete prosjekter, muligheter og tomtearealer – for å nevne noe.
Ordføreren varslet en offensiv, lyttende og samarbeidende kommune fremover i forhold til næringslivssatsingen – og det liker vi å høre.

Den påtroppende næringssjefen Jan Erik Hvidsten presenterte seg, og det var positive takter også fra ham; «målet er å få ting til å skje». Lovende!
Videre gikk ordet til Per Harbø fra NHO. Han jobber med «Innovative anskaffelser», og ga forsamlingen interessante eksempler og konkrete tips:
* Det gjelder å koble det offentlige og det private næringslivet sammen.
* Ikke be om løsninger på gårsdagens utfordringer – fokuser på mulighetene som ligger foran oss.

 

Det lar seg ikke gjøre å sende 400 kaffetørste frokostmøtedeltakere ut på benstrekk, påfyll og pause, så dagens pusterom besto av vakker sang og spill fra sandefjordsjenta Mina Nystad (bravo!!) og en liten «hils på folk rundt deg»-seanse.

Deretter tok Gaute Hagerup fra Innovasjon Norge over. Han leder organisasjonens arbeid med «Smarte byer», og oppfordringen til oss i Sandefjord var klar: tenk enda større!
Hagerup viste til norske byer som jobber med Smart cities-konseptet, og hvordan man kan angripe ønsket om å lage enda bedre byer å bo, jobbe og drive business i. Veldig spennende tema!

Finalen var Jotun-sjef Morten Fon og for en avslutning det ble. Sjefspingvinen selv fortalte om verdier, kultur og tradisjoner – små drypp fra livet i Jotun liker jo alle.
Fon oppfordret til samarbeid, store tanker, nye tanker og ikke minst sørget han for både heiarop og applaus. «Sammen for Sandefjord» viste han til, og fikk den én dag ferske SF-treneren Magnus Powell opp på scenen. Moro!
Visst har det vært støy og skjær i sjøen for nye Sandefjord kommune, men nå gjelder det å se framover, stå sammen og snakke hverandre gode, fortalte Morten Fon, og det håper vi alle blir med på.

Vi i Sandefjord Næringsforening kunne i hvert fall ikke ha vært mer enig. Vi gleder oss til å tenke stort og nytt videre sammen med flinke folk og spennende bedrifter framover!
Takk igjen for oppmøtet, og for fine tilbakemeldinger og nyttige innspill. Vi leser ALT som kommer vår vei av evalueringer, så det er bare å fyre løs!
Nå skal vi trekke pusten ørlite – før det er fullt fokus på morgendagens samling for netthandelsbransjen.

Hei hvor det går – stor hilsen fra Mona, Marit og Henrik :-)


Tilbake

Medlemstilbud