Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Meny

Medlemsprofilen

  • - Med mennesket i sentrum

    Les mer
  • Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet.

    Les mer
  • Vi er en ledende leverandør av tankløsninger for sikker lagring og transport av olje, drivstoff og kjemikalier.

    Les mer

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Mens vi venter på Krakow...

Nytt magasin, nye lokaler, nye arrangementer og nye reiseplaner; vi har ingen problemer med å fylle dagene denne høsten.

Les mer
Del denne siden på Facebook
se hva som skjer | sandefjord.no

Stort og innovativt hjerte for byen i førjulsstria

Nysnø på bakken, over 200 påmeldte og supert program sto på menyen på årets hyggeligste morgensamling i SNF; julefrokosten!

Tekst: Henrik Sandvik
Bilder: Espen Ringdal Andersen/Byavisa og Henrik Sandvik

Rammene kunne ikke vært bedre for årets siste SNF-arrangement. Vi har stått for vel 30 små og store samlinger i 2017, og det siste er også et av de hyggeligste.
Julefrokosten fant sted på Torp Konferansesenter, og godt over 200 SNF-ere var påmeldt.
Noen frafall blir det alltid, men vi er stolte over at så mange prioriterer vårt arrangement midt i en skikkelig hektisk førjulsperiode :-)

Etter mye mingling og enda større matglede, åpnet Marit det hele med en kort «siden sist i SNF»-oppdatering før Henrik orienterte om Tenk stort.
Det skjer mye i og rundt prosjektet nå! Mange aktiviteter og også en del spørsmål om prosjektets videre fremtid.
Kommunen er ikke i mål med budsjettplanleggingen, men vi håper og tror på positivt utfall og går nå i gang med å få næringslivet til å fortsette å tenke stort!

Dagens vertskap var PwC. Det har blitt en førjulstradisjon på denne samlingen, og vi må bare gjenta dette; takk for superbra frokost og bidrag til flott arrangement.
Partner Morten Ness ga forsamlingen som vanlig en oppdatering om «rikets tilstand» – hvordan står det egentlig til med næringslivet i Sandefjord?
På noen områder er bildet nokså mørkt – som for eksempel at stadig færre er i arbeid og at private bedrifter dessverre ikke står for størstedelen av verdiskapingen!
Men det finnes lyspunkter, blant annet om andelen vekstbedrifter. Bra!

Innlegg nummer to kom fra PwC-medarbeider Christian Skjølberg, som ga oss et blikk inn i fremtiden med sin introduksjon til Robotics, eller Robotbasert Prosess Automasjon.
Litt science fiction og skummelt er det unektelig, men Christian ga konkrete eksempler og tok nok bort noe av frykten.
Dette handler ikke om Terminator-inspirerte roboter, men hvordan virksomheter kan bruke RPA som et verktøy for effektivisering.
Presentasjonene til Morten og Christian laster du ned ved å klikke HER.

Etter benstrekk, ”hei hei” og påfyll i kopper og fat, åpnet bolk 2 med paneldebatt. Morten Ness ledet det hele mens Anders Sperre (Næringsutvalget i kommunen), Petter Tangen (SPN), Marit S. Gogstad (SNF) og Henrik Lervold (PwC) så nærmere på innovasjon.
Til slutt var det klart for selve høydepunktet; Hjerte for byen 2017. Denne prisen deler vi ut sammen med PwC og Byavisa, og Jarle Eikenes Hansen fra førstnevnte styrte utdelingen.
Årets tema var nettopp innovasjon, og gjennom høsten har følgende åtte knallgode kandidater blitt plukket ut og presentert;

Komplett, Infostation, Calora Subsea, Hangarveien 21, Jotun, Andebu Mekanikk, Soil Steam International og Vestfold Audio. Vinneren ble Soil Steam International AS, og vi gratulerer!!

Med det gjenstår bare å takke for SNF-året 2017. Pluss én ting; husk Hjem til jul på Rukla bittelille julaften!!

God jul hilsen Mona, Marit og Henrik :-)

Tilbake

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Mens vi venter på Krakow...

Nytt magasin, nye lokaler, nye arrangementer og nye reiseplaner; vi har ingen problemer med å fylle dagene denne høsten.

Les mer

Medlemstilbud

Bli Fjord Club medlem og reis GRATIS mellom Sandefjord og Strømstad.

Bli Fjord Club medlem og reis GRATIS mellom Sandefjord og Strømstad.

Les mer
e2 = energy 2 everybody!

e2 = energy 2 everybody!

Les mer
Torp Sandefjord Lufthavn - medlemstilbud

Torp Sandefjord Lufthavn - medlemstilbud

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no