Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Friske takter på storskolen

Det ble som vanlig god stemning, underholdende ungdommer og engasjerende foredrag på vårt frokostmøte på SVGS.

Vinden pisket rundt hjørnene på storskolen da nærmere 80 SNF-ere fant veien til SVGS i morgentimene torsdag. Inne var det heldigvis både varmt og hektisk aktivitet – som vanlig hadde vi lagt vår februar-samling til samme dag som internmessen for Ungdomsbedriftene.
Vi begynte imidlertid på vanlig vis – med frokost og registrering, kaffe og mingling.
Vel inne i auditoriet ønsket Marit velkommen med en oppdatering om våre aktiviteter siden sist. Det kommer mange forskjellige arrangementer fremover; det går i alt fra frokostmøter og lunsjmøter til møtecup og fagsamlinger.
Og langt der fremme kommer en konferanse – her er det bare å følge med!

Dagens vertskap var SVGS og Start i Vestfold, og Hilde Hagen fra SVGS brukte sin tilmålte tid til å fortelle hva skolen har oppnådd gjennom sine 20 år. Det er mye! Hun oppfordret også flere til å ta imot utplasseringselever og lærlinger.
Deretter kom Helena Tusvik Rosenlund på. Sandefjords-jenta med koreografstilling, toppverv i Frilynt Norge og fotokompetanse, har bosatt seg i Oslo der hun blant annet har etablert arbeidsfellesskapet Kollektiv Oslo for unge fotografer.

Helena er en svoren tilhenger av struktur og orden, og har dette med seg når hun blant annet forsøker å effektivisere arbeidsprosessene til fotografene/beboerne i kollektivet.

Etter pausen fikk vi besøk av tre jenter, elever ved SVGS og medarbeidere i ungdomsbedriften Healthier Candy UB. Sjarmerende presentasjon av bedriften og deres produkter og ambisjoner:-)
Så var det Steffen «Mio» Kristiansen sin tur. Mio jobber i No Isolation – selskapet som den seneste tiden har fått en god del medieoppmerksomhet med roboten AV1.

Denne er til hjelp for blant andre alvorlig syke barn som må være borte fra skolen, og vi fikk høre om hvordan selskapet gikk fra å drodle ved tegnebrettet til å hoppe i det – med hjelp av blant annet en 3D-printer, gode dialoger og litt å drikke på:-)

Etter vårt arrangement, ble et titalls SNF-ere igjen for å være dommere i internmessen til ungdomsbedriftene – stor takk til alle som deltok! Det er viktig for oss i SNF å vise at vi støtter og samarbeider tett med skolen, og vi setter stor pris på at dere bidrar!
De neste to timene gikk med til å besøke stands, snakke med UB-medarbeiderne og høre på presentasjonen deres. Ungdommene er noen ganger herlig naive og kanskje ikke først og fremst realistiske i tanker og ambisjoner – men de er også positive, engasjerte, friske og nysgjerrige.

Det er stor forskjell i hva bedriftene legger vekt på og hvor langt de har kommet, men mange hadde forberedt seg meget godt – og det var som alltid inspirerende og morsomt å få en titt inn i hva som rører seg på SVGS.

Gratulerer til UB-vinnere; vel fortjent! Dere som ikke vant noe denne gangen; med små endringer kan dere gjøre det skarpt neste gang!
Til slutt; nok en takk til alle dere som stilte som dommere. Vi er stolte og glade over at så mange bruker av tiden sin på dette sammen med oss.

God dag videre ønskes fra Mona, Marit & Henrik


Tilbake

Medlemstilbud