Førjulsstri med ny vri

Medlemsundersøkelsen, Tenk stort-prisen, nye nettverksgrupper, e-handelskonferansen og ikke minst jakten på ny daglig leder gjør avslutningen på 2019 spesiell for oss i SNF!

Alt vi i Sandefjord Næringsforening gjør, skal komme medlemsbedriftene våre til gode. Medlemsmassen har økt betydelig også i år – til over 560 små og store bedrifter i alle bransjer – så det er mye å holde styr på, men meningene deres er viktige for oss!
I tillegg er vi så heldige at mange deltar aktivt med innspill og forslag.
Vi har fått hele 207 svar på medlemsundersøkelsen vår; det setter vi stor pris på!!

Vi fikk blant annet vite hvilke av våre tre strategiske satsingsområder dere mener er viktigst.
- SNF skal bygge forretningsnettverk: 54 %
- SNF skal fremme næringsvekst: 30 %
- SNF skal tilføre ny kunnskap: 16 %
Og hva mener dere om den kommende fylkessammenslåingen?
- Ingen betydning: 60 %
- Noe betydning: 33 %
- Stor betydning: 7 %

Bærekraft er imidlertid «alle» opptatt av for tiden, så også vi. Vi ønsket å vite hvilke av FNs 17 bærekraftsmål dere medlemmer er viktige for oss i SNF, og her er Topp 5:
1) Innovasjon og infrastruktur
2) Bærekraftige byer og samfunn
3) Anstendig arbeid og økonomisk vekst
4) God utdanning
5) Samarbeid for å nå målene
Vi kommer til å følge opp dette fremover, blant annet med foredrag og andre aktiviteter. I tillegg har vi fått mange gode innspill, forslag til temaer og foredragsholdere – tusen takk!

Bærekraft står faktisk på programmet allerede på vår julefrokost fredag 13. desember. Her nærmer vi oss 250 påmeldte (!), og PwC stiller med både vertskapsrolle og foredragsholder.
I tillegg skal vi som kjent dele ut Tenk stort-prisen 2019, og det gleder vi oss stort til!
Juryleder Anita Krohn Traaseth har med seg Kjell Terje Ringdal og Kristin Saga i juryen. De har silt ned til fem finalekandidater, og dette blir både hyggelig og spennende!

Totalt sett har vi nok satt ny personlig møterekord denne høsten. Vi har etablert den nye nettverksgruppen Green Network og arrangert e-handelsdagen for første gang, samt hatt fagsamling, frokostmøter, styreseminar, julebord og work-shop om trafikken på/ved Torp.
I tillegg har vi hatt besøk av flere skoleklasser og holdt innlegg en rekke steder, og denne uken fulgte vi opp med et effektivt døgn ute av huset; strategisamlingen på Kragerø Resort var veldig nyttig. Vi tenkte stort, smått og nytt; det er bare å glede seg til SNF-året 2020!
Det siste vi skal gjøre før vi kommer så langt, er Hjem til jul. Fredag 20. desember samler vi bedrifter og jobbsøkere på dHub. Informasjon og påmelding finner du ved å klikke på bildet under – vi gleder oss til nok en hyggelig førjulssamling!

Til slutt må vi nevne den ledige stillingen vår. Marit har som kjent bestemt seg for å gå videre, og jakten på ny daglig leder i SNF er i full gang.
Det er selvfølgelig trist at Marit slutter, men resten av administrasjonen gleder seg til å få et nytt medlem på teamet.
Den heldige utvalgte kan vente seg en spennende arbeidshverdag med kreative og hardtarbeidende kolleger som står klare til å bære SNF videre. Flat struktur, høyt tempo, sterk flokk-følelse og en solid porsjon (god?) humor må påregnes.

Men først er det på tide å senke skuldrene et par dager, hvis den slags i det hele tatt er mulig få uker før jul.

God helg fra Benedicte, Mona, Marit og Henrik :-)