Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Benedicte (35) er ny daglig leder på Gründeriet

– Jeg gleder meg til å være med på å forme Gründeriets reise videre og ta ut det fulle potensialet stedet har, sier Benedicte Eian Iversen, som er ansatt som ny daglig leder for gründerhuset i Sandefjord sentrum.

Sandefjord-kvinnen kommer fra lederjobb ved Farris Bad i Larvik, der hun har vært sjef for 70 ansatte og sittet i hotellets ledergruppe. Hun har utdanning fra «verdens beste hotellhøyskole»; Glion i Sveits. Før hun begynte på Farris Bad da hotellet åpnet i 2009, var hun management trainee hos hotellkjeden Hyatt i California.

Benedicte har også studert engelsk språk i England og vært hotell-lærling i både Frankrike og Spania.

De siste årene har hun ledet nettverksklubben Fjord Fruene i Sandefjord. Dessuten har hun hatt et bankende hjerte for entreprenørskap og gründervirksomhet helt siden hun jobbet med elevbedrifter på videregående.

Gjennomføringsevne

– Benedicte er en strukturert person med høy grad av gjennomføringsevne og gode lederegenskaper. Hun har vist både kunnskap og forståelse i det å drive et gründerhus, og vi føler oss sikre på at hun er rett person til å ta ut potensialet her. Vi er glade for å få henne med på laget, sier Marit Sagen Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening.

Også næringssjef Jan Erik Hvidsten i Sandefjord kommune er fornøyd.

– Fra kommunens side er Gründeriet et viktig verktøy for å sikre at det skapes nye bedrifter i Sandefjord. Jeg er sikker på at Benedicte vil gjøre en god jobb med å løfte innholdet i huset, sier Hvidsten.

44 personer søkte på jobben som daglig leder for gründerhuset. Det har vært gjennomført tre runder med intervjuer, hvor siste runde inneholdt case-oppgaver rundt driften av Gründeriet og utvikling av gründerne.

Sikre at ideer får skalere

Den nye daglige lederen ansettes i Sandefjord Næringsforening. Gjennom den økte satsingen ønsker næringsforeningen og kommunen å bygge et miljø som bidrar til at flere gode gründerideer får skalere. Gründeriet er nettopp doblet i areal, fra 300 til 600 kvadratmeter.

– Norske oppstartsmiljøer er i sterk utvikling, og sannsynligheten for å lykkes som gründer øker betraktelig ved å være en del av miljøet som Gründeriet tilbyr, sier Eian Iversen.

Hun ønsker å hjelpe gründere med å legge grunnlaget for videre drift og oppskalering gjennom et faglig program, mentorordninger, nettverksjobbing og veiledning.

35-åringen har tre måneders oppsigelsestid i sin nåværende stilling, og starter i den nye jobben 1. mai.


Tilbake

Medlemstilbud