Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Meny

Medlemsprofilen

  • - Med mennesket i sentrum

    Les mer
  • Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet.

    Les mer
  • Vi er en ledende leverandør av tankløsninger for sikker lagring og transport av olje, drivstoff og kjemikalier.

    Les mer

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Stappfull SNF-julekalender

Ny jernbane, RPBA, frokostmøte, julebord, Gründeriet 2.0, Tenk stort (enda større!) og medlemsbedrift nr. 500; vi har en lang og variert to do-liste i julestria.

Les mer
Del denne siden på Facebook
se hva som skjer | sandefjord.no

Bank og bærekraft til frokost

140 SNF-ere deltok på vårt frokostmøte i dag, der digitale banker og bærekraftige investeringer sto på menyen. Kan det være lønnsomt å redde verden? Svaret er ja!

Sandefjord / 20. november 2018
Tekst: Henrik Sandvik

Vårt 10. og nest siste frokostmøte i år bød på en variert meny. Andebu Sparebank var dagens vertskap og stedet var Park hotell. 
Etter registrering, frokost og mingling, åpnet Marit ballet fra scenen. Hun ønsket velkommen og informerte om våre møter, aktiviteter og kommende arrangementer.

Vi i SNF er i innspurtsmodus for 2018, og fremover er det julebordet 28. november (noen få plasser igjen), frokostmøte 13. desember (mer info HER) og ikke minst Hjem til jul 21. desember i Kurbadhagen som står på programmet.
Presentasjonene fra dagens frokostmøte vil vi legge ut HER (link til vår Dropbox-side).

 

Ass. banksjef Bjørn Einar Grytnes presenterte dagens vertskap. Han viste frem de finfine reklamefilmene med sparegrisene, tok oss gjennom litt av Andebu Sparebanks historie og avsluttet med seks gode tips til sunn drift.
Videre gikk ordet til Atle Riksfjord. Han leder den digitale utviklingen i Eika-systemet, som Andebu Sparebank er en del av, og fortalte om digitalisering i næringslivet generelt og innen banknæringen spesielt.
Utviklingen går som kjent lynraskt, og det er bare å henge med i svingene hvis man ønsker å holde seg «up to date».

Etter en kort pause, fikk vi dagens gründerpresentasjon. Daglig leder og co-gründer John Ivar Liverød presenterte bedriften Work & Go, som kan tilby nyttige tjenester for folk som er mye på reisefot og trenger kontorplass på ad hoc-basis. Spennende!

Dagens hovedforedragsholder var finansmannen og topplederen Christian Thommessen (60), som engasjerer seg stadig tyngre i den humanitære sektoren.
Thommessen er arbeidende styremedlem i sveitsiske ResponsAbility Investments, og søker kontinuerlig etter investeringsmuligheter som kan bidra til å bekjempe sult og fattigdom i den tredje verden – samtidig som de tjener penger på det. 
Thommessen var tydelig på at det er mulig å si ja takk, begge deler på dette området.
Han viste til den raske utviklingstakten i fremvoksende økonomier (Afrika og Asia) kontra den vestlige verden, og hvordan oljedrevne økonomier nærmer seg en topp mens andre befinner seg et helt annet sted på vekstkurven.
Privat og risikovillig investorkapital er avgjørende for å lykkes her, og vi tipper mange SNF-ere fikk seg en vekker med Thommessens spennende foredrag om «impact investments» og «triple bottom line». Det gjorde i alle fall vi!

 

Tilbake

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Stappfull SNF-julekalender

Ny jernbane, RPBA, frokostmøte, julebord, Gründeriet 2.0, Tenk stort (enda større!) og medlemsbedrift nr. 500; vi har en lang og variert to do-liste i julestria.

Les mer

Medlemstilbud

Medlemstilbud på forsikringsløsning

Medlemstilbud på forsikringsløsning

Les mer
Beist Burger & Bar

Beist Burger & Bar

Les mer
e2 = energy 2 everybody!

e2 = energy 2 everybody!

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no