Bank og bærekraft til frokost

140 SNF-ere deltok på vårt frokostmøte i dag, der digitale banker og bærekraftige investeringer sto på menyen. Kan det være lønnsomt å redde verden? Svaret er ja!

Sandefjord / 20. november 2018
Tekst: Henrik Sandvik

Vårt 10. og nest siste frokostmøte i år bød på en variert meny. Andebu Sparebank var dagens vertskap og stedet var Park hotell.
Etter registrering, frokost og mingling, åpnet Marit ballet fra scenen. Hun ønsket velkommen og informerte om våre møter, aktiviteter og kommende arrangementer.

Vi i SNF er i innspurtsmodus for 2018, og fremover er det julebordet 28. november (noen få plasser igjen), frokostmøte 13. desember (mer info HER) og ikke minst Hjem til jul 21. desember i Kurbadhagen som står på programmet.
Presentasjonene fra dagens frokostmøte vil vi legge ut HER (link til vår Dropbox-side).

Ass. banksjef Bjørn Einar Grytnes presenterte dagens vertskap. Han viste frem de finfine reklamefilmene med sparegrisene, tok oss gjennom litt av Andebu Sparebanks historie og avsluttet med seks gode tips til sunn drift.
Videre gikk ordet til Atle Riksfjord. Han leder den digitale utviklingen i Eika-systemet, som Andebu Sparebank er en del av, og fortalte om digitalisering i næringslivet generelt og innen banknæringen spesielt.
Utviklingen går som kjent lynraskt, og det er bare å henge med i svingene hvis man ønsker å holde seg «up to date».

Etter en kort pause, fikk vi dagens gründerpresentasjon. Daglig leder og co-gründer John Ivar Liverød presenterte bedriften Work & Go, som kan tilby nyttige tjenester for folk som er mye på reisefot og trenger kontorplass på ad hoc-basis. Spennende!

Dagens hovedforedragsholder var finansmannen og topplederen Christian Thommessen (60), som engasjerer seg stadig tyngre i den humanitære sektoren.
Thommessen er arbeidende styremedlem i sveitsiske ResponsAbility Investments, og søker kontinuerlig etter investeringsmuligheter som kan bidra til å bekjempe sult og fattigdom i den tredje verden – samtidig som de tjener penger på det.
Thommessen var tydelig på at det er mulig å si ja takk, begge deler på dette området.
Han viste til den raske utviklingstakten i fremvoksende økonomier (Afrika og Asia) kontra den vestlige verden, og hvordan oljedrevne økonomier nærmer seg en topp mens andre befinner seg et helt annet sted på vekstkurven.
Privat og risikovillig investorkapital er avgjørende for å lykkes her, og vi tipper mange SNF-ere fikk seg en vekker med Thommessens spennende foredrag om «impact investments» og «triple bottom line». Det gjorde i alle fall vi!

Medlemstilbud