Frokostmøte: Krevende verdensøkonomi og tøffe klimaforhandlinger!

Frokostmøte: Krevende verdensøkonomi og tøffe klimaforhandlinger!

 • Frokostmøte

  Scandic Park Sandefjord

  23. November 2022, 7:30 - 10:00

 • Frokost

  Kun 200 plasser

Deltagerliste

På vårt frokostmøte 23. november vil DNB Markets rente- og valutaanalytiker Ingvild Borgen presentere DNB sine anslag for norsk og internasjonal økonomi, og virkningen for rente- og valutamarkedet. Marianne Karlsen, Utredningsleder i Klima og miljødepartementet, kommer direkte fra årets klimatoppmøte i Egypt. Hun har vært klimaforhandler for Norge siden 2009 og har de siste årene ledet gjennomføringskomiteen under FNs Klimakonvensjon.

Inflasjonen når nye høyder og i kombinasjon med stor knapphet på arbeidskraft har sentralbankene måtte heve styringsrentene i raske og store steg. Som et resultat av høyere renter og levekostnader vil det bety betraktelig lavere forbruk fra husholdningene fremover. Resesjonen nærmer seg, først i Europa og deretter i USA. Norge med våre betydelige petroleumsinntekter slipper kanskje unna en resesjon,  men veksten vil bremses betydelig.

Den 6. – 18. november er Egypt vertskap for det viktige klimatoppmøtet COP27. Hva er det klimaforhandlingene egentlig dreier seg om, og hvilken relevans har forhandlingene for næringslivet i Sandefjord?

Program:
Registrering, frokost og mingling fra kl 07.30. Faglig program starter kl 08.00.

 • Velkommen v/Sandefjord Næringsforening
 • Dagens vertskap: DNB
 • Anslag for norsk og internasjonal økonomi v/Ingvild Borgen, rente- og valutaanalytiker, DNB Markets
 • Pause
 • Fra Paris til Sandefjord – hva betyr internasjonale klimaavtaler for næringsutvikling lokalt? v/Marianne Karlsen, Utredningsleder i Klima og miljødepartementet

Du møter:

Ingvild Borgen er rente- og valutaanalytiker i DNB Markets. Hun har arbeidserfaring som makroøkonom ved avdelingen for markedsoperasjoner og analyse i Norges Bank og Handelsbanken. Ingvild Borgen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Marianne Karlsen er Utredningsleder i Klima og miljødepartementet. Hun har vært klimaforhandler for Norge siden 2009 og har de siste årene vært leder for gjennomføringskomiteen under FNs Klimakonvensjon.

Avmelding:
Om du er forhindret fra å delta, blir vi glad om du melder fra til oss på post@sandefjordnaringsforening.no slik at noen andre kan få plassen din. Ved avmelding etter kl 12.00 dagen før arrangementet faktureres et gebyr på kr 200,-.

Dagens vertskap:

Aktiviteter