Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (Cookies). Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg forstår

Meny

Medlemsprofilen

  • Tilbyr regelmessig renhold av dine lokaler. Gode rutiner for moderne renhold er en viktig bidragsyter for et godt arbeidsmiljø og riktig inneklima.

    Les mer
  • La Boutique er en familieeid bedrift i Sandefjord som tilbyr et spennende sortiment av utemøbler, belysning og fransk gourmet.

    Les mer
  • Rocky Road er forhandler av EVO elsykler.

    Les mer

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Høyt tempo før sommerferien!

Etter tidenes fineste mai måned er sommerfølelsen allerede på plass for mange, men vi har visst glemt det vi lovet oss selv i fjor; vi trapper bare mer og mer opp før ferien!

Les mer
Del denne siden på Facebook
se hva som skjer | sandefjord.no

Læring for livet

I dag har 75 frokostmøtedeltagere lært noe nytt og viktig om to typer ungdommer; de som faller utenfor og de som har en gründer i magen.

Tradisjonen tro i februar arrangerer vi i Sandefjord Næringsforening et frokostmøte på Sandefjord videregående skole (SVGS). Som tidligere sammenfalt dette med et oppstartsarrangement for Ungdomsbedriftene på SVGS, som også var dagens vertskap sammen med Sandefjord kommune.
Marit åpnet med å informere om våre aktiviteter siden sist.
Fokus har ligget på Gründeriet, WBN og andre møteplasser, samt avklaring om videre bruk av Torp Konferansesenter – for å nevne noe. Det er mye som skjer!

Videre informerte Henrik om status for Grenseløse muligheter. For det første går det nå mot ny behandling av Tenk stort-bokstavene, som vi fortsatt ønsker plassert i Badeparken.
Dessuten er det om kort tid klart for ny fase for prosjektet.
Frem til nå har vi hovedsakelig engasjert lokalt ved å kommunisere i Sandefjord – nå løfter vi blikket og begynner å kommunisere med folk og firmaer utenfor kommunegrensene. Det blir spennende!

Olav Reitan, Hilde Hagen og Kari Anne Nilsen fra SVGS presenterte så noen av skolens prosjekter. Vi fikk en gjennomgang av lærlingesatsingen – blant annet illustrert med en sekvens på scenen der Hilde intervjuet en lærling og en leder fra Crema.
Det var interessant!
Vi i SNF heier på denne satsingen på det yrkesfaglige, og håper flere av våre medlemsbedrifter ser verdien av å bli lærlingebedrift. Kari Anne fortalte så om en annen spennende satsing – nemlig Ungdomsbedriftene.

Etter pausen inntok trønderen, råneren, eks-eiendomsmegleren, gründeren og norges- og europamesteren i rallycross Knut Ove Børseth scenen. Knut Ove har selv vært blant dem som ble valgt sist i gymtimen på skolen og ikke valgte de mest naturlige fritidsaktivitetene i oppveksten.
Med årene har han penset inn på en karrierevei der han får kombinere de to tingene han brenner mest for i livet – nemlig motorsport og ungdom som faller utenfor.
Det var veldig inspirerende å lytte til historiene, planene og erfaringene fra Børseths satsing ”Kjør for livet”.
Sandefjord står enn så lenge ikke på listen over prosjektets samarbeidskommuner, men det planlegger vi i SNF å bidra til å gjøre noe med... 

Etter frokostmøtet fikk vi se mer til de unge bedriftslederne. Internmessen for Ungdomsbedriftene ble nemlig avholdt i dag, og 21 stands med vel 80 elever viste fram bedriftene sine. Det var tydelig at ungdommene hadde forberedt seg godt, og det ble kåret vinnere i flere kategorier.
Henrik fikk gleden av å stå for åpningen av messen, og vi tror mange av de fremmøtte næringslivsrepresentantene var enig i oppsummeringen; «jeg skulle ønske det var noe som het Ungdomsbedriftene da jeg gikk her for 20 år siden».
Veldig bra opplegg!

Tilbake

Les magasinet vårt!

Næringsblogg

Høyt tempo før sommerferien!

Etter tidenes fineste mai måned er sommerfølelsen allerede på plass for mange, men vi har visst glemt det vi lovet oss selv i fjor; vi trapper bare mer og mer opp før ferien!

Les mer

Medlemstilbud

VIEW Frilans AS

VIEW Frilans AS

Les mer
Bli Fjord Club medlem og reis GRATIS mellom Sandefjord og Strømstad.

Bli Fjord Club medlem og reis GRATIS mellom Sandefjord og Strømstad.

Les mer
Norway Power Yoga AS

Norway Power Yoga AS

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no